Тези данни не са проверени по независим път. Шест недоносени бебета

...
Тези данни не са проверени по независим път.
Шест недоносени бебета
Коментари Харесай

Властите в Газа: 15 пациенти починаха в атакуваната болница Аш Шифа заради липса на електричество

Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

" Шест недоносени бебета " и " девет пациенти в интензивното поделение " са умряли заради липса на електричество в най-голямата болница в подложената на израелски обстрел линия Газа, съобщи през днешния ден заместник-министърът на опазването на здравето в следения от ислямисткото придвижване палестински анклав Юсеф Абу Риш.

Самият Абу Риш се намира в " Аш Шифа ", където са подслонени и хиляди разселени палестинци.

Снощи той заяви за 12 умряли - " пет бебета " и " седем пациенти ", означават Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

В събота управата на " Аш Шифа " заяви, че 39 недоносени бебета към момента се намират в болничното заведение и че медицинските сестри правят " ръчни дихателни разтривки ", с цел да ги поддържат живи.

Представител на неправителствената организация " Лекари без граници " сподели, че в интензивното поделение се намират 17 пациенти.

В северната част от ивицага Газа не работи нито една болница, съобщи още Юсеф Абу Риш.

Обръчът към лечебните заведения в линията се стяга от петък. Израелската войска твърди, че " Хамас " употребява лечебните заведения за набези против нея. Освен това лечебните заведения са без електричество заради дефицита на гориво, дължащ се на израелската обсада, показва Агенция Франс Прес.

Междувременно турски транспортен съд, претрупан с съоръжение за полеви лечебни заведения, коли за спешна помощ и генератори за лечението на ранени от линията Газа, тази заран дойде в Египет, заяви през днешния ден турското министерство на опазването на здравето, представено от телевизия ТРТ-Хабер.

Плавателният съд отплава предходната седмица от пристанище Алсанджак в Измир. Рано тази заран корабът стигна до египетското пристанище Ал Ариш. На борда на кораба има изцяло оборудвани полеви лечебни заведения, устойчиви на всевъзможни климатични условия, включващи операционни и пространства за интензивно лекуване, медикаменти и медицински консумативи.

Турция е изпратила и 20 изцяло оборудвани коли за спешна помощ и коли на Националните медицински избавителни екипи (УМКЕ), както и медицински генератори. Турски и египетски лекари през днешния ден посрещнаха кораба на пристанище Ал Ариш.

На фона на възходящия брой жертви Европейски Съюз още веднъж насочи зов към Израел.

Очакваме Израел да покаже оптималната въздържаност, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи в Брюксел.

Той означи, че през вчерашния ден са били положени старания Европейски Съюз да излезе с общ апел за филантропични паузи в израелските удари по Газа. Успяхме да реализираме общо виждане и настояваме за незабавното обезпечаване на паузи, както и да бъдат открити нови филантропични коридори в Газа, уточни Борел. По неговите думи през днешния ден министрите ще обсъдят опциите за реализиране на трайно решение на разногласието сред Израел и палестинците.

Досега Европейски Съюз е обезпечил за Украйна военна помощ за 27 милиарда евро, заяви Борел. В Украйна войната продължава, Русия удари граждански транспортен съд по коридора в Черно море за транспорт на зърно, означи той. Подкрепата ни за Украйна се резервира, заключи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността.

Той добави, че през днешния ден в Брюксел следва среща и с представители на страните от Западните Балкани. Тази среща цели да покаже какъв брой този район е значим за нас, настояваме тези страни да следват тясно нашата външна политика, в това число във връзка с глобите, посочи Борел.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР