ТЕЦ Марица 3“ неколкократно беше затварян заради неспазване на екологичните

...
ТЕЦ Марица 3“ неколкократно беше затварян заради неспазване на екологичните
Коментари Харесай

ТЕЦ „Марица 3“ отново започва работа, но след Нова година

ТЕЦ „ Марица 3 “ неколкократно беше затварян поради неспазване на екологичните правила. И сега не работи, тъй като има риск България да бъде глобена от Европа. 
Прочетете още
" Изпълнили сме ограниченията за новото позволение, единствено в случай че желаяме да работим, ще бъдем включени в енергийната система. Изчакваме да изтече годината, с цел да не нагнетяваме напрежението. През януари всички ще се убедят, че централата работи по-добре ", съобщи Юлиян Семерджиев, юрисконсулт на ТЕЦ-а.

Според него предприятието не е единствената причина за нечист въздух в Димитровград.

" Оказват въздействие доста други фактор с изключение на ТЕЦ-ът. Спирането на производството на ток посредством въглища ще докара до невиждана енергийна рецесия у нас. Както е планувано, би трябвало да бъде закрита 76% от въглищната енергетика. Срещу оскъдна сума продаваме енергийната си самостоятелност. 50% от тока у нас е от въглищни централи. Около 100 000 индивида ще би трябвало да се преквалифицират, с цел да не останат без работа ", съобщи той пред Нова. 

По думите му замърсяванията са предлог, който се употребява за операция на обществото. " Целта е да се прокарат други ползи. Само тази година в бюджета са влезнали 3,2 милиарда от експорт на електричество ", разкри юристът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР