Tesla заяви пред Агенцията за опазване на околната среда, че

...
Tesla заяви пред Агенцията за опазване на околната среда, че
Коментари Харесай

Мъск: до 2032 година САЩ могат почти изцяло да електрифицират своя транспорт

Tesla съобщи пред Агенцията за запазване на околната среда, че Съединени американски щати могат да преминат съвсем напълно към електрически коли до 2032 година Според компанията делът на електрическите коли измежду новите коли ще бъде 69%. Предлаганите от организацията стандарти са малко по-скромни – съгласно ведомството до 2032 година електрическите коли ще са 67%.

Агенцията за запазване на околната среда (EPA) завърши нормативните правила за ограничение на излъчванията от колите за интервала 2027-2032 година и изслушва мненията на производителите на коли. Предложените стандарти ще понижат излъчванията от новите коли с 56% и ще създадат по този начин, че до 2030 година към 60% от новите коли ще бъдат електрически, а до 2032 година – 67%.

В нов коментар по новите правила Tesla декларира, че вместо това EPA би трябвало да подтикне промишлеността да подсигурява, че до 2032 година 69% от новите коли ще бъдат електрически. Tesla не смята, че това е доста, и вижда „ солидна правна основа за още по-строг набор от стандарти от актуалното предложение на EPA„.

Редица страни и пазари се стремят точно към тази цел. Очаква се някои от тях, като Норвегия, да я реализиран елементарно, само че производителите на коли с мотори с вътрешно горене се опълчват на нововъведенията. Въпреки изказванията на автомобилните компании в поддръжка на електрификацията, те желаят повече време за преход и продажба на някои от по-печелившите си коли с бензинови мотори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР