Tesla Model 3 успяла да избяга на полицейски патрул, движейки

...
Tesla Model 3 успяла да избяга на полицейски патрул, движейки
Коментари Харесай

Tesla на автопилот избяга на полицейска кола

Tesla Model 3 съумяла да избяга на полицейски патрул, движейки се на автопилот, до момента в който водачът бил задремал на мястото си, предава Teslarati, цитирайки на полицията в Бамберг.

Патрулът забелязал нещо неправилно в движещия се със 110 км/ч автомобил, защото очевидно неговият водач бил наклонил обратно седалката си, а очите му били затворени. Полицейските чиновници подали неведнъж сигнал към автомобила да спре, само че той ги подминал, което предизвикало чиновниците на реда да стартират гонка с возилото. Въпреки светлинните и звуковите сигнали, подавани от полицейската кола, автомобилът не спирал. За благополучие след траялото 15 минути гонене, водачът се събудил и отбил транспортното средство настрана от пътя. Според полицейския отчет на ръководството в Бамберг, лидерът показвал забележима нетрезвеност. Освен това, водачът бил подлъгал системата за сигурност със особено устройство, прикачено към кормилото, което да имитира тежестта от човешка ръка върху него.

На 45-годишния водач му било предявено обвиняване за рисково държание на пътя и шофьорската му брошура отнета до явяването му в съда.

Използването на сходни тежести за кормилото е извънредно рисково, само че за жалост не е оповестено за нелегално и се продават свободно в Интернет.

Именно в Германия преди три години автопилотната функционалност в колите на Tesla беше подложена на особено внимание от локалните съдилища, които не разрешиха потреблението на термина „ автопилот “ за рекламни цели. Според локалните законодатели, потреблението на термина заблуждава потребителите, които се предоверявали на функционалността, която не работи еднообразно с автопилота в самолетите да вземем за пример.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР