Територията на пернишкия кв. Тева беше обгазена снощи, съобщиха от

...
Територията на пернишкия кв. Тева беше обгазена снощи, съобщиха от
Коментари Харесай

Пернишки квартали бяха обгазени, има задържани

Територията на пернишкия кв. " Тева " беше обгазена нощес, оповестиха от Община Перник. Сигнали за гъст дим и остра миризма са били подадени и от поданици на кварталите " Димова махала ", " Мошино " и " Твърди ливади " към 18 часа.

От локалната администрация са алармирали Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Веднага е осъществена инспекция, при която е открито че острата миризма на пластмаса, която се усеща в част от кварталите на града е от запалени електронни платки в региона на някогашния клон " Мир ".

На място са арестувани група роми . Обясненията, които те са дали в полицията е, че са горели платките за добиване на мед.

Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник не разполага със лична лаборатория и на място не са правени замервания. Автоматичната станция, намираща се в центъра на града не е отчела превишения на фините прахови частици и серния диоксид.

Няма данни за съзнателно закононарушение, заяви пред БНР шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Попов.

Повече информация по случая се чака да бъде изнесена на конференция през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР