Тери Фокс бяга по окървавени шорти по време на Маратона

...
Тери Фокс бяга по окървавени шорти по време на Маратона
Коментари Харесай

Той бягал 143 дни в окървавени шорти, докато не умира в името на своята кауза

Тери Фокс бяга по окървавени къси панталони по време на Маратона на вярата в Канада, през юли 1980 година Той бяга 143 дни, до момента в който не умира.

Тери Фокс е роден в Канада през 1958 година През 1977 година Тери стартира да усеща болки в дясното коляно, диагностициран е с рак на костите.

Наложило се лекарите да ампутират десния му крайник над коляното. Три години по-късно младият състезател взема решение да прекоси страната от океан до океан.

Целта на бягането е да се съберат дарения за проучване на рака. Когато провежда „ Маратона на вярата “, той мечтаел да събере по един $ от всеки канадски жител.

Повече от година мъжът тренира всекидневно, тъй като схваща добре, че даже здрав човек не може да преодолее такова разстояние без предварителна подготовка.

Тери Фокс стартира „ Маратона на вярата “ на 12 април 1980 година, като потопил крайници си в Атлантическия океан и възнамерявал да го потопи повторно в Тихия океан във Ванкувър. Бяга приблизително по 42 км дневно, само че заболяването прогресира и той тича с непрекъснати болки, плюс с протезза вместо крайник

Единствено огромната мощ на волята и желанието да помогне на милиони други страдащи го движели напред.

Към февруари 1981 година били малко над 24 милиона $, само че най-важното е, че Тери Фокс съумява да притегли вниманието на необятната аудитория.

Днес в Канада и повече от 50 други страни по света всяка година се организират благотворителни бягания в чест на Тери Фокс, като събраните дарения се дават за проучвания на рака.

Terry Fox Run държи върха като най-голямо набиране на средства от една компания в света.

Сега, след 25 години развиване, „ Фондация Тери Фокс “ набъбна до 360 милиона $, тъй че благодарение на милиони хора напъните на Тери Фокс не са били напразни.

Канадските управляващи кръстиха ледоразбивач на името Тери Фокс. Корабът е сполучливо пуснат във вода през 1983 година

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР