Терез и Масуд – лъвчетата, които бяха спасени от зоокъта

...
Терез и Масуд – лъвчетата, които бяха спасени от зоокъта
Коментари Харесай

Терез и Масуд пристигнаха в Холандия и се адаптират бързо към новия си дом


Терез и Масуд – лъвчетата, които бяха избавени от зоокъта в Разград, дойдоха рано тази заран в избавителния център за огромни котки „ Фелида “ в Холандия, осведоми bTV.

Двете животни бяха настанени в помещение за акомодация, приготвено особено за тях, и бързо го харесаха, описа Явор Гечев от Фондация „ Четири лапи “.



То е с следена температура и среда, в която животните да могат да натоварват в цялостна степен крайниците си и мускулатурата им да се развива вярно.

Лъвчетата пропътуваха повече от 2000 км под медицински надзор в профилиран превоз за огромни животни.

Оттук нататък им следва дълъг интервал на акомодация, уточни Гечев. През първите две седмици ще се следи държанието им и по какъв начин свиват с новата среда. След 2 – 3 седмици се планува нов медицински обзор, цялостни проучвания, като изключително внимание ще се обърне на положението на Масуд, поради неговия здравословен проблем. Ще се следи до каква степен диетата, която съблюдава, се отразява добре, до каква степен костите израстват вярно. В случай, че не израстват задоволително вярно, може да се наложи интервенция, само че се надяваме, че няма да се стигне до там, сподели Гечев.

Съвсем скоро лъвчетата ще могат да излизат и във външно заграждение, което е с по-голяма повърхност. А когато станат на към година, ще бъдат преместени в загражденията за възрастни животни.

В центъра „ Фелида “ сега има шест тигъра, в това число двата, избавени от Сирия – Султан и Саида.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР