Тепърва ще имаме електорални миграции. Това прогнозира в интервю за

...
Тепърва ще имаме електорални миграции. Това прогнозира в интервю за
Коментари Харесай

Добромир Живков: Възможен е отлив на избиратели от ГЕРБ и БСП - Политика

Тепърва ще имаме електорални миграции. Това предвижда в изявление за БНР Добромир Живков, шеф на социологическа организация " Маркет Линкс ".

" Можем да кажем, че картината се раздвижва, изключително имайки поради възходящия брой обединения, които се записват за тези избори, което може да определим в някаква степен като изненадващо ", сподели той.

Според Живков в този момент няма новоизгряващи звезди и съвсем всички дали поръчка за изборите са към този момент участници в българската политика и са условно нови. Социологът вижда в това " подтик ", който може да докара повече гласоподаватели до урните. Живков чака много фрагментирана и шумна предизборна акция.

" Събуждането " по едно и също време на толкоз доста политически субекти и то в избори, които няма да произведат резистентен резултат във времето напред, у мен остава усещането, че може би има и някаква концепция за разпръскване на вота, разпръскване даже на информационната среда, да се появят колкото може повече представители. Още по-сериозно фрагментиране, като резултат още по-сериозна роля на президента в директното ръководство на страната. Нека си задаваме въпроса – за какво тези политически сили излизат тъкмо в този миг, какво биха постигнали в тази обстановка? Малко необичайно наподобява ", разяснява социологът в предаването " Преди всички ".

Живков акцентира, че всички партии, като се изключи " Възраждане ", означават спад в позитивното отношение.

" Сходна е и картината при политическите водачи ", записва Добромир Живков.

Според него изненади са вероятни, тъй като " обстановката е друга от петък насам " и занапред ще се прави оценка какъв резултат биха имали вторите наказания " Магнитски " върху поддръжката за ГЕРБ.

" Магнитски ", с толкоз сериозен удар – това е вторият човек в ръководството на страната, министърът на финансите (Владислав Горанов – бел. ред.) – има опция да има отлив от ГЕРБ. Точно тази динамичност към момента не можем да я осезаем и ще се прояви чак на самите избори. "

По думите му " Магнитски " ще повлияе най-много на " меките " гласоподаватели и " сигурно по някакъв метод ще подейства ".

Българска социалистическа партия е най-застрашена от сериозен спад на изборите – " от отливане на техния електорат към " Възраждане " и може би към Политическа партия ", счита социологът.

" Преразпределението на електората на Българска социалистическа партия може да се случи към Политическа партия, " Възраждане ", до някаква степен " Български напредък " като ценностно близка ", счита Живков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР