Теодора Стефанова е най-известната българска гадателка. Популярността се дължи на

...
Теодора Стефанова е най-известната българска гадателка. Популярността се дължи на
Коментари Харесай

Гадателката на Берлускони предрече позицията на Гришо, футболната титла у нас и къде ще бъде България за Евро 2020

Теодора Стефанова е най-известната българска врачка. Популярността се дължи на точността на прогнозите. От 26 година живее в  Италия, където е телевизионна звезда, взе участие в няколко тв излъчвания, измежду които и най-гледаното за футбол. Първа предсказа, че тогавашният предприемач и притежател на Милан Силвио Берлускони ще направи политическа кариера и ще стигне до премиерския пост.

Предрича през 2003 година купа за Локомотив (Пловдив) и единствено година по-късно " черно-белите " стават първенци. Стефанова се интересува от всевъзможен футбол - немски, британски, испански и италиански. Любимия  тим от Италия е Милан, а от България е за ЦСКА. Теодора показа в Пловдив новата си книга „ Осмото възприятие - ключът към вселената ”.

Тя даде изявление за вестник  " Марица ", в което става дума за бъдещето на Локо, Ботев, Левски, ЦСКА, Лудогорец, Григор Димитров, Димитър Бербатов и националния тим.

- Предрекохте купа за Локомотив Пловдив преди време?
- Тогава по този начин го усетих и го споделих. И стана. Бях на стадиона в " Лаута " със Симеон Сакскобургготски и ваш сътрудник ме попита какво ще се случи. Тогава тъкмо Локомотив не беше в оптимална форма. Херо си тръгваше, трябваше и остарели играчи да се подменят. Та симпатичният ви сътрудник ме попита какво ще се случи на Локомотив през идващия сезон. Спокойно, ще завоюва купата, припомням си, че му споделих. И това девет месеца по-късно се случи.

- Каква прогноза бихте дали в този момент за двата пловдивски тима - Ботев и Локо?
- В момента Локо и Ботев са равностойни. Трябва да поработят върху много неща.  Наскоро треньорът на Локо напусна. Неговият правоприемник ще даде късмет на млади и нови имена, които ще се борят за титулярно място. В Локомотив имат пропуски в средата на терена. Трябва да подобрят играта си като посетители. Като домакини ще печелят, само че да помислят и при гостуванията. Повече да се раздават на игрището. Селекцията и екипът, който е изработен в Локо, е добър. Искам да поздравя моя добър другар Христо Бонев. Той е легенда и му искам здраве. Феновете на " черно-белите " би трябвало да поддържат тима, когато върви и когато не върви. И Ботев и Локо няма да се разграничават доста в класирането този сезон.

- Има ли късмет в бъдеще Локо и Ботев да завоюват още титли?
- Моята прогноза е, че през 2019 година Ботев може да завоюва Купата на България. Локо може да мечтае за шампионска купа през 2020 година. Проблемът с базите на Ботев и Локо ще стартира да се позволява. Нужно е да се съберат значимите фактори и да вземат да влагат. Трябва всички от Красен Кралев до Футболния съюз да оказват помощ.

- Какъв е казусът на българския футбол?
- Проблемите са доста и сложни. Първо, почитателите да изпълнят стадионите. Второ, всички тимове би трябвало да имат една добра база, в която футболистите да упражняват. Навсякъде по света е по този начин, за какво и България да не стане. Трето, да няма вандалщина по стадионите. Свидетели сме доста пъти на грозни подиуми по трибуните. Полицията работи добре в тази посока - да няма безредици, само че има и пропуски. И в Италия има експанзия по стадионите.

- Какво мислите за Лудогорец, Левски и ЦСКА?
- Преди време предсказах, че няма да има Левски и ЦСКА, а ще има единствено един доминатор в бг футбола ни - и това е Лудогорец. Вижте какъв брой години към този момент отборът от Разград печели трофеи.

Левски си имат достойното място в нашия шампионат. В момента техен треньор е Делио Роси. Той не е за подценяване. Добър експерт е. Ще откри метод да усъвършенства играта на тима. Нужно е да сплоти колектива. Трябва да направи добра селекция и ще вкара дисциплинираност на хранене. В Левски казусът им е отбраната.

За ЦСКА - изненадват ме позитивно. Хубав тим са със Стамен Белчев. Там е по този начин - един ден го уволняват, на другия ден го оставят. Има капацитет ЦСКА да стигне до второто място. Тази година разликата в точките сред първия и втория ще е доста дребна. До последно няма да се знае кой ще е първенецът - Лудогорец или ЦСКА.

- Димитър Бербатов подписа с индийски тим? Добър ли бе изборът му?
- Той е дипломат на България. Него го е оценил целият свят. Не единствено той, само че и  Христо Стоичков. Как да не се гордееш с такива имена, които ги знае целият свят. Този неповторим мач, който го направиха със Стоичков. Организацията беше на високо равнище. Дойдоха хора, които ги обичат и не желаеха нито една стотинка. Те го направиха за България и за нашите деца. Трябва да се случва от ден на ден и повече. Това дава религия и вяра в нашите деца.

- Мнението ти за Григор Димитров? Ще завоюва ли купа от Големия шлем?
- Уникален. Аз съм му почитател. Знам, че той ще върви и моята прогноза се сбъдва. Още преди години в един вестник споделих, че той ще влезе в топ 10. Сега чакам от него да се изкачва в ранглистата до първото място. Скоро ще вземе и купа от Големия шлем.

- Твоя обичан тим в Италия - Милан, тази година не върви добре...
- Мен ме боли сърцето за Милан.В момента не сме положителни кондиционно. Въпреки това този тим го поддържам. Когато печелихме купите, имах шанса и опцията да пътувам в Манчестър, Мадрид, Барселона. Да подвигна купата на КЕШ в Атина, беше благополучие за мен. Тези преживявания и страсти не всеки ден се случват.

- Докога ще продължи хегемонията на Ювентус в Италия?
- Юве е втори тим. Има тази година Наполи. Наполи ще изпревари Юве. До последно единствено една точка ще ги дели в шампионата.

- Какво мислиш за националния ни тим?
- Ще успее, само че не в този момент. Сега няма да го гледаме на международното в Русия. Петър Хубчев е добър експерт. Той ще промени метода на мислене на футболистите. Ще даде късмет на други, които не са гръмки имена. Той знае какво да прави. Аз няма потребност да го изучавам. Но ще усъвършенства доста тима. На идващите квалификации за Европейско на бараж ще отидем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР