Тенисистът Димитър Кутровски, който обяви край на кариерата си в

...
Тенисистът Димитър Кутровски, който обяви край на кариерата си в
Коментари Харесай

Отказалият се от тениса Кутровски е бил хванат с допинг за втори път

Тенисистът Димитър Кутровски, който разгласи завършек на кариерата си при започване на 2016 година, в действителност е бил заловен с допинг за повторно. Това стана ясно през днешния ден от известие на Международната федерация по тенис (ITF), която му наложи двегодишно наказване.

Бившият национал за купа " Дейвис " се е провалил при инспекция през септември 2015 година на шампионата от сериите " Чалънджър " в Тибурон, Съединени американски щати. 30-годишният българин е бил тестван за урина, а в тестът му е открит декстроамфетамин.

Това е второ нарушение за Кутровски. През февруари 2012 година той беше махленски в приложимост на метилхексанамин. Това се случи при дебюта му в шампионат от професионалния тур на АТП - в Сан Хосе. Тогава българинът стартира от квалификациите и сензационно доближи до четвъртфиналите.

Първоначално спортните му права бяха спрени за две години. Спортният трибунал в Лозана обаче понижи наказването му на 15 месеца, като голяма заслуга за това имаше съдействието на някогашният номер 1 Анди Родик.

Кутровски се завърна на корта през май 2013 година, a две години по-късно реализира върховото си класиране в международната класация - №293. В началото на 2016 година той разгласи, че поставя завършек на спортната си кариера и стартира работа като треньор в Американската тенис асоциация (USTA).

Оказва се, че по същото време правата му към този момент са били спрени. На 4 ноември 2015 година той е бил осведомен, че против него е повдигнато обвиняване в приложимост на допинг. Наказанието му е почнало да тече 10 дни по-късно.

Международната федерация разгласи през днешния ден, че Кутровски ще може да се завърне на корта след 13 ноември тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР