Тенисът е спорт, който е призван да възпитава спортсменство и

...
Тенисът е спорт, който е призван да възпитава спортсменство и
Коментари Харесай

Бивша номер 4: Баща ми ме риташе до безсъзнание, когато бях само на 16 години

Тенисът е спорт, който е предназначен да възпитава великодушие и положителни маниери у състезателите, а вербалната и физическа експанзия са безусловно табу на корта. В последните дни обаче тези уставени през годините обичаи бяха потъпкани по допустимо най-бруталния метод, откакто в обществените мрежи изтече клип по какъв начин по време на младежки шампионат в Сърбия станахме очевидци на това по какъв начин мъж на междинна възраст от азиатски генезис нанася серия от удари на своята невръстна щерка, която след това пада на земята от изпитаната болежка, а родителят продължава да я рита и в това състояние.

Въпросната обстановка незабавно набра известност измежду тенис обществеността и редица звезди на спорта се сплотиха към мнението, че случилото се е неприемливо и бащата би трябвало да понесе своите правни последствия.В последна сметка сръбската прокуратура към този момент е образувала досъдебно произвеждане, а някогашната номер четири Йелена Докич призна, че е изживяла нещо сходно през своята кариера, а ето и какво гласи нейния роман:

" Беше непоносимо да следя цялото това нещо, защото моят татко ми е посягал по същия метод. Той ме риташе, до момента в който изпаднах в безсъзнание единствено седмица преди US Open, когато бях на 16 години и това не бе единственият път. За страдание това, което се случва зад затворените порти, е още по-лошо ", споделя родената в Югославия някогашна тенисистка, която на 11 емигрира със фамилията си в Австралия.

" Чух, че бащата и треньорът на това 14-годишно момиче към този момент е удрял някого в друга тенис академия. И по-късно прави същото с щерка си. Не разбирам за какво се разрешава това да продължава да се случва. Той към този момент е изпъден от няколко клуба, само че продължава да върви на шампионати, тъй като системата е пробита. При естествени условия този човек не би трябвало до се приближи до тенис корт " - споделя Йелена.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР