Тенденцията на удвояване на негативните оценки както лично към премиера,

...
Тенденцията на удвояване на негативните оценки както лично към премиера,
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Всеки потенциално малък препъникамък може да събори кабинета

Тенденцията на удвояване на отрицателните оценки както персонално към премиера, по този начин и към държавното управление доста мъчно може да се обърне. Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Христо Панчугов. По думите му поредицата от рецесии слагат на извънреден тест доверието в актуалното държавно управление. " Всеки един евентуално дребен препъникамък може да се трансформира в обстановка, която да докара до рухването на това държавно управление. "

Липсва инструмент, през който да предвидим кой ще счупи тази коалиция първи, сподели Панчугов в предаването " Преди всички ". Като по-притеснително той дефинира това, че " има голям брой субекти, които желаят да счупят това управлeние ". " Целесъобразността може да ги събира още доста дълго време, запазването на това болшинство може да ги държи дружно още доста дълго време, само че чувството, че липсва основа, че липсва полезност, която да ги държи дружно, ще води до отлив на поддръжката за тях в границите на българското общество ", предвижда той.

Правителството единствено си сътвори редица рецесии, които доведоха до извънредно дълбоки проблеми в ръководещата коалиция, счита политологът.
Невъзможно е държавното управление да излезе с позитив от това ръководство – това се отнася и за обособените обединения в него, разяснява Христо Панчугов.

Запазват поддръжката си и " порастват " обединения, които " играят против формалната държавна политика " – Българска социалистическа партия и " Възраждане ", като при " Възраждане " има сериозен растеж, уточни една от трендовете, регистрирани в последното социологическо изследване на " Алфа рисърч " политологът.

" В момента няма угризения да се експлоатира разлома в ръководството. "

Правителството към момента си мисли, че може да ръководи на база на рейтинг, добави Панчугов. В българското общество продължава да стои извънредно огромен % хора, които не вижда посланичество в границите на този парламент и на тази политическа система, означи в разбора си политологът.

" Това може да докара до усилване на наклонността на радикализация от една страна, само че в същото време може да пренареди, даже без радикализация, политическите обединения в идващия парламент извънредно елементарно.

Големият въпрос сега е не толкоз да се обслужват партийните ядра – партиите да приказват на самите себе си и на хората, които по този начин или другояче ги поддържат, а това държавно управление да стартира да приказва на българското общество, да стартира да пази публичния интерес. "

" Политиката не търпи политически вакуум. Ще забележим доста други опити, ориентирани в това да обемат политическото пространство на тези, които не виждат своето политическо представителност в тази политическа система ", акцентира още Панчугов.

Според него " до момента в който липсва същински опит да се сътвори различен роман за това, което се случва в България, " Възраждане " ще продължава да качва своята поддръжка ".

Около в този момент съществуващите планове няма задоволително мощен капацитет за излекуване на българската политическа система, заключи Христо Панчугов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР