Тенденцията десетки лекарства да се спират от продажба от производителите

...
Тенденцията десетки лекарства да се спират от продажба от производителите
Коментари Харесай

Нови 160 лекарства са изчезнали от пазара

Тенденцията десетки медикаменти да се стопират от продажба от производителите им продължава и през 2018 година, сочи отчетът на Националния съвет по цени и реимбурсиране на медикаментите за предходната година.

Националният съвет по цените дава отговор за регистрацията на цените на всички лекарства и допускането или изваждането им от позитивния лист с препаратите, които се поемат с публични средства.

158 са процедурите, прегледани от националния съвет, за изключване на лекарствени артикули от позитивния лист на препарати, плащани от здравната каса и здравното министерство и за заличаването на цените им. Това значи, че производителите на тези лекарства или са ги спрели въобще от произвеждане, или стопират да ги внасят у нас, като най-честата причина е, че не им е преференциално, написа в. "Сега ". Цените на медикаментите у нас преди облагането им с Данък добавена стойност са измежду най-ниските в Европа и фирмите от дълго време настояват, че нямат интерес да продават на толкоз дребен пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР