Теменужките винаги са разкрасявали первазите на прозорците на къщата на

...
Теменужките винаги са разкрасявали первазите на прозорците на къщата на
Коментари Харесай

Докато не изхвърлих теменужките, нищо добро не ми се случваше

Теменужките постоянно са разкрасявали первазите на прозорците на къщата на баба ми. Наскоро си спомних това и желаех да си взема такова цвете в нейна памет. Започнах да групирам информация и поверия за теменужките.

На енергийно равнище теменужките имат доста гибелен резултат. За да нямате проблеми, значимо е да разберете това.

Съществува мнение, че теменужката е цветето на мъртвите. Следователно не си коства да приемате такова растение като подарък, защото можете да си навлечете здравословни проблеми.

Според друго вярване, теменужките плашат мъжете. Ето за какво, в случай че към момента не сте женени, не би трябвало да поставяте това цвете вкъщи, в противоположен случай се обричате на самотност. Но, в случай че към този момент имате теменужка и тя е изсъхнала, това значи, че растението е абсорбирало цялата негативна сила от вкъщи и, може би, даже заболяването на притежателя си.

На мястото на остарялото цвете, несъмнено, би трябвало да засадите ново.

На Изток споделят, че цветето притегля разцвет и подсигурява фамилния мир, успокоение и естетика. В къщата, където пораства това цвете, хората в никакъв случай не се карат и са благи един към различен. В подобен дом постоянно е топло и уютно.

В кои поверия за теменужките да вярвате избирате вие. Това цвете сигурно е наслада за окото, толкоз доста цветове и форми – необикновено многообразие. Между другото, според от цвета, суеверията също са разнообразни.

Червеникавите теменужки предвещават появяването в живота на господарката на къщата на нов буен ухажор. Има и вярване, че алените цветове служат като примамка за парични потоци.

Сините цветове са идеални за изобретателните хора. Хората имат вяра, че това цвете служи като източник на ентусиазъм и подхранва човек с подобаваща сила. Такива цветя могат безвредно да бъдат засадени в разнообразни художествени или танцови учебни заведения за деца.

Ако имате потребност от рестартиране и духовно израстване, вземете лилаво цвете вкъщи. Благодарение на това растение можете да постигнете естетика в живота, да укрепите най-хубавите си качества, а също по този начин можете да развиете интуицията си.

Розовите цветя са виновни за здравето на притежателя си. Смята се, че такива теменужки могат да понижат апетита и да предотвратят появяването на разнообразни болести. В допълнение, растение с розови цветове поддържа човек прочувствено и оказва помощ да се оправи с проблемите. Ако има доста от тях в живота ви, не се колебайте да си вземете такава теменужка.

За да работят всички тези чудеса, би трябвало да се грижите за вашето цвете по специфичен метод.

Само поливане не е задоволително. Теменужката обича другарство и грижа.

Въпреки че това е скромно цвете, би трябвало да се грижите добре за него.

И най-после желая да кажа нещо доста значимо. Ако въпреки всичко решите да засадите теменужки вкъщи, те би трябвало да ги поставите в кухнята или хола. Не бива да държите растението в спалнята или детската стая, тъй като през нощта отделя огромно количество въглероден диоксид. Това може да повлияе на това по какъв начин се чувствате през целия ден.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР