Темата за еднополовите връзки става все по-нашумяла през последните години,

...
Темата за еднополовите връзки става все по-нашумяла през последните години,
Коментари Харесай

Без повече задръжки: Най-добрата тенисистка на Русия призна, че е хомосексуална

Темата за еднополовите връзки става все по-нашумяла през последните години, като тя към този момент застига и света на тениса. След като през 2020-а тенисистките Алисон Ван Уйтванк и Греет Минен се сгодиха, през днешния ден Дария Касаткина също направи обществено самопризнание, че е хомосексуална. Това се случи във видео изявление с прочут съветски влогър, в което международната №12 също по този начин разкритикува консервативните разбирания в родната си страна по отношение на сантименталните връзки сред дами.

" Да, имам другарка. В Русия тази тематика е табу, както толкоз доста други. Никога не съм говорила за това пред камера, само че ми харесва. Смятам, че е значимо да се обръща повече внимание на това, тъй като младежите, които са изправени пред сходен обществен проблем, в действителност се нуждаят от поддръжка. Мисля, че това е доста значимо. Когато някой прочут състезател или друга авторитетна фигура признае за нещо сходно, то за тях става по-лесно.

Беше мъчно да го затулям толкоз дълго време. Няма смисъл да го върша повече, тъй като ще продължи да ме тормози вътрешно, до момента в който не го призная. Единственото, което има значение, е да живееш в мир със себе си, без да се влияеш от мнението на останалите ", съобщи някогашната №10.

Daria Kasatkina speaks about the difficulties of being gay in Russia
— Ryan (@Some1NamedRyan)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР