Темата с оставките се изтърка - няма как да подам

...
Темата с оставките се изтърка - няма как да подам
Коментари Харесай

Министър Динкова към ресторантьорите: Темата с оставките се изтърка

" Темата с оставките се изтърка - няма по какъв начин да подам оставка, откакто си правя работата. Туризмът би трябвало да носи на клиентите си качество и отношение. Обърнах се към бизнеса за да защитим качеството на продукта, въпреки всичко не съм министър на ресторантьорите, а и на потребителите ". Това разгласи на брифинг министърът на туризма Зарица Динкова.

 

От Бургас тя още веднъж напомни, че е отправила зов браншът да бъде деликатен към клиентите си, тъй като ставката от 9% Данък добавена стойност би трябвало да бъде предпазена.

 

" Постоянно има сигнали за некачествена услуга. Вярвам, че бизнесът се старае да подобряваме качеството. Трябва да поддържаме добър имидж, а не да демонстрираме сходно отношение. В този бизнес са и туроператорите, и хотелите, и дребните и междинни предприятия - всички те имат интерес туризмът ни да има отличен имидж, а не да си заплашваме клиентите, че ще ги съдим ", отговори Динкова като имитация на стартиралото напрежение сред нея и ресторантьорския отрасъл.

 

Припомняме, че в своя публична позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България желаеха оставката на министърката.

 

Според тях Динкова е оповестила " открита война на нашия отрасъл ". По мотив рецензиите, че министърката отпред на ведомството не е дейна в общественото пространство, тя изрично отхвърли обвиняванията и акцентира, че работи непрекъснато.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР