Темата провокира остри политически сблъсъци във и извън пленарната залаСлужебният

...
Темата провокира остри политически сблъсъци във и извън пленарната залаСлужебният
Коментари Харесай

Служебният кабинет ще иска предоговаряне на Плана за възстановяване относно въглеродните емисии

Темата предизвика остри политически конфликти във и отвън пленарната зала

Служебният кабинет ще изиска от Европейската комисия предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност, в частта му за намаляването на въглеродните излъчвания, удостовери през днешния ден министъра на енергетиката.

Темата предизвика остри политически конфликти във и отвън пленарната зала. България да понижи въглеродните излъчвания с 40% до 2026 година по отношение на равнищата от 2019 година, записаното в Плана, е недопустимо за синдикатите. Те упорстват за разсрочване най-малко до 2036 година, предава.

„ За да може в действителност, плавният преход, който по този начин или другояче би трябвало да се случи, в действителност да стане равномерен, да няма съкращения на личен състав, да няма хора останали без работа с заеми “, съобщи ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ Деян Донков.

За най-голямата топлоелектрическа централа у нас, сегашния правилник значи 50% редуциране на производството, затова и на половината от работещите, демонстрират сметки на синдикатите.

„ В моето положение са стотици хора, сещате се след 2 или 3 години каква ще бъде конкуренцията на трудовия пазар “, изясни електроинженерът в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ Нено Димов.

Има подготвени разновидности за предоговаряне, съобщи през днешния ден министърът на енергетиката. Вчера от „ Продължаваме промяната “ и от ГЕРБ внесоха в Народното събрание планове на решение, с което Народното събрание да задължи служебното държавно управление да стартира сходна процедура.

„ Докато аз ръководя министерството, няма да бъдат затворени тези централи и ще направя всичко допустимо тези условия да бъдат предоговорени “, сподели служебният министър на енергетиката Росен Желязков.

Следващата седмица въпросът ще бъде прегледан в парламентарната енергийна комисия. От синдикатите се заканиха, че ще изчакат решението на жълтите павета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР