Темата Балкани няма да слезе от дневния ред на Великобритания.

...
Темата Балкани няма да слезе от дневния ред на Великобритания.
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с Тереза Мей преди срещата ЕС-Западни Балкани

Темата Балкани няма да слезе от дневния ред на Англия. Това е удостоверила министър председателят Тереза Мей пред българския си сътрудник. Борисов и Мей са разискали поддръжката на европейските страни за свързаността в района, съдействието в региона на сигурността и противодействието на тероризма.

Тереза Мей е подчертала ролята на премиера Борисов и българското председателство за фокусирането на вниманието на Европейски Съюз върху обвързаността сред развиването на района и стабилността в Европа. Тя е показала, че без значение от Брекзит, ангажираността на Лондон към страните от Западните Балкани ще остане и ще продължат напъните за надграждане на постигнатото.

През идващия месец Лондон ще одобри водачите на страните от Берлинския развой, с цел да се обсъдят разнообразни аспекти на сигурността е споделила Мей. Бойко Борисов е обяснил, че Европейски Съюз би трябвало да обърне по-голямо внимание на защитата на външните граници. По думите му, с повече политическа воля може да се реализира доста по-голяма успеваемост на големите средства, които се отделят за справяне с миграционния проблем, и да има безспорни резултати, които да се почувстват от европейските жители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР