Телевизорите с триизмерно видео бяха голяма тема на ИТ бранша

...
Телевизорите с триизмерно видео бяха голяма тема на ИТ бранша
Коментари Харесай

3D видеото без очила се завръща при лаптопите

Телевизорите с триизмерно видео бяха огромна тематика на ИТ сектора преди десетина години. Въпреки сериозните старания, които поставиха, производителите не съумяха да наложат 3D видеото, което по този начин и не завоюва интереса на потребителите.

Една от главните спънки на технологията беше, че бяха нужни спомагателни очила, с цел да се получи 3D резултатът, който не всички хора даже съумяват да възприемат зрително. Алтернативното решение - 3D екрани, които могат да генерират триизмерно изображение без очила, бяха скъпо наслаждение и също не изключително ефикасни.

Години по-късно Asus счита, че има по-добро решение. Компанията ще го предложи в новия си преносим компютър Vivobook Pro 16X 3D. Това ще е и първият преносим компютър с OLED екран, който предлага сходна технология. Дисплеят разполага още с висока скорост на освежаване на картината, технология Asus Spatial Vision и последно потомство централен и графичен процесор за обработка на видеото.

Лаптопът ще се предлага с 16-инчов екран с резолюция 3200х2000 и 120Hz Опресняване на картината. Върху него има няколко спомагателни пласта, които да основават оптичния 3D резултат. На помощ са и две камери, които наблюдават придвижването на очите в действително време и благодарение на програмен продукт системата може да дефинира по какъв начин да сътвори 3D видеото.

Компанията споделя, че ще предлага демонстрации на потребителите, с цел да могат да преценяват дали им харесва резултата и дали не им се завива свят от него. Това е фактор, който е индивдуален и също присъстваше при предходните генерации на технологията.

3D резултатът може да се ползва към всяка игра, филм или друго наличие, което поддържа триизмерни изображения. Системата може да конвертира и общоприетоо видео в 3D, само че тогава резултатът може да не е толкоз добър.

Друга изгода от технологията ще е за дизайнери и архитекти, които основават и работят с 3D изображения. Тя ще е налична и в лапопта ProArt StudioBook 16 3D. Топ версията на преносимия компютър ще предлага Intel Core i9-13980HX процесор и видео карта Nvidia GeForce RTX4070, дружно с до 32GB RAM памети две SSD-та по 4TB.

Двата модела се чакат на пазара през второто тримесечие на тази година. Asus не е оповестила цените на устройствата, само че те сигурно ще са във високия клас.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР