Бавно, но сигурно, Земята изрича своите тайни. Историята, която е

...
Бавно, но сигурно, Земята изрича своите тайни. Историята, която е
Коментари Харесай

Мистериозна аномалия, погребана близо до пирамидите в Гиза, озадачава археолозите

Бавно, само че несъмнено, Земята изрича своите секрети. Историята, която е заровена под вихрещите се пясъци на времето, отстъпва парче по парче на технологиите.

Но едно такова парче в добре изследван район кара археолозите да бъдат малко озадачени.

Близо до известната антична Голяма пирамида в Гиза в Египет, георадарната и електрическата съпротивителна томография разкриха огромна конструкция от две елементи, заровена и скрита под могила, която е престояла (повече или по-малко) непокътната повече от 4000 години.

Под Западното гробище, западно от Голямата пирамида, тези сканирания разкриха плитка Г-образна конструкция, обхващаща повърхност от 10 на 15 метра, на дълбочина сред 0,5 и 2 метра под повърхността на пустинята.

Mysterious 'Anomaly' Buried Near Giza Pyramids Baffles Archaeologists

Slowly but surely, the ground is regurgitating its secrets. The history that lies buried beneath the swirling sands of time yields, piece by piece, to technology.

But one such piece, in a well-explored…
— Owen Gregorian (@OwenGregorian)
Под нея наподобява има доста по-голяма конструкция, дълбока сред 3,5 и 10 метра, която обгръща повърхност от 10 на 10 метра.

Не е ясно какви биха могли да бъдат тези структури, само че съществуването им може да даде нова информация за пирамидалния комплекс в Гиза и за от дълго време умрелите хора, които са го построили.

Технологиите, които могат да видят какво има под повърхността на земята, без да се копае в нея, ни дадоха доста открития през последните години, освен на Земята, само че и на Марс и Луната. Те са отличен метод да се реши историята на обещано място, без да се унищожават деликатните доказателства.

Една част от Западното гробище постоянно е била мистерия. Там, където по-голямата част от земята е запълнена с гробове и гробници, едно правоъгълно парче е останало голо и плоско.

Под управлението на археолога Мотоюки Сато от университета " Тохоку " в Япония японски и египетски екип се заема с изследването на този относително неразучен имот земя.

Радарът за навлизане в земята работи посредством ориентиране на радиовълни в земята и премерване на отразените от тях талази. Материалите с друга компактност и състав подземен отразяват радиовълните по друг метод, което значи, че технологията може да се употребява за картографиране на структури и геоложки формирания подземен.

Томографията на електрическото противодействие работи по сходен метод, като открива промени в електрическото противодействие на разнообразни материали под повърхността.

Използвайки тези две техники, откривателите откриват области с друга компактност под голия, еднакъв сектор на гробището - и плътността образува форми, които е доста малко евентуално да са естествени, споделя екипът.

Това подсказва, че те са били основани от хора, макар че предназначението им остава мистерия. По-плитката конструкция е била запълнена с еднороден пясък, което допуска, че е била съзнателно запълнена след построяването.

По-дълбоката конструкция, разкрита посредством томографията на електрическото противодействие, е малко по-трудна за разгадаване.

Изглежда запълнена с нещо мощно съпротивляващо се, което можеше да е пясък, само че можеше да е и празнина, което показваше някаква куха камера. Тъй като не може да бъде разпозната по един или различен метод, откривателите я назовават " особеност ".

Те считат, че подреждането на двете структури е значимо, и допускат, че по-плитката може да е била вход към по-голямата конструкция. Като се има поради местоположението на структурата обаче, има едно пояснение, което наподобява доста правдоподобно.

" От тези резултати стигаме до заключението, че структурата, причиняваща аномалиите, би могла да бъде отвесни стени от варовик или шахти, водещи към конструкция на гробница. Въпреки това, с цел да се удостовери тази опция, ще е належащо по-подробно изследване " , пишат откривателите в своята публикация.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР