Телефоните могат да улеснят живота ви, като ви позволяват да

...
Телефоните могат да улеснят живота ви, като ви позволяват да
Коментари Харесай

Изкуството да пишем съобщения: 9 правила

Телефоните могат да улеснят живота ви, като ви разрешават да поддържате връзка с обичаните хора. Където и да сте, можете да пишете и да разказвате занимателни истории. И в случай че сте във връзка от разстояние, изпращането на смс-и е изключително скъпо. Независимо от това, даже в кореспонденцията би трябвало да се съблюдават избрани правила, с цел да не отблъснете индивида насреща.

 

 И по този начин, дано забележим кои са деветте съществени правила:

 

 1. Избягвайте къси известия

 

Как се чувствате, когато отделите доста време, с цел да опишете нещо в детайли на човек, а в отговор получите малко „ да “ или даже единствено лайк? Вероятно сте малко разочаровани. Затова в никакъв случай не го правете по отношение на другите и полагайте малко старания в връзката си. Когато изпращате известия с една или две думи, това може да алармира, че сте отегчена от сходен разговор.

 

 2. Изчакайте отговор

 

Ядосвате ли се, когато не ви отговорят след няколко секунди? Така че евентуално изпращате идващото известие с въпрос за какво не ви дават отговор. Имайте поради, че това наподобява доста натрапчиво. Бъдете търпеливи и разбиращи. Дайте на индивида повече време, защото може да е ангажиран с нещо рутинно и сега няма по какъв начин да ви написа. Ако той се интересува от вас, несъмнено ще отговори и не е нужно да го пришпорвате да го прави.

 

 3. Без „ разгулен “ известия

 

Когато си под въздействие на алкохол, може да се изкушиш да излееш сърцето си и да напишеш неща, които биха могли да накарат индивида насреща да се почувства неловко или пък да остане с неправилно усещане за вас. Уви, тези известия постоянно наподобяват глупави и досадни. Най-вероятно ще съжалявате по-късно.

 

 4. Положително наличие

 

Никой не харесва хора, които непрекъснато се оплакват и приказват за проблемите си. Не желаете да докарате събеседника си до меланхолия, като му описвате компликациите си, нали? Той също може да има куп неприятности и вашите тъжни известия са последното, което той би желал да види. Вместо това би трябвало да бъдете подкрепящ и положителен източник, с цел да измененията настроението на индивида към по-добро, а не да разваляте деня му. Поддържайте известията си радостни и оптимистични.

 

5. Да пишете първа е добре

 

Не бъдете традиционалистка! Направете първата крачка! Ако обичаният човек или сътрудник не се свърже с вас няколко дни, може да го попитате какво се е случило или по какъв начин се оправя. Имате право да се притеснявате, тъй че е по-добре да покажете на индивида, че ви е грижа и не сте не запомнили за неговото битие.

 

 6. Не използвайте отговорите с да или не

 

Как можете да очаквате някакъв прогрес във всяка връзка, когато просто казвате „ да “ или „ не “ на индивида насреща? Той просто ще се отегчи. Пишете по-подробно и разбираемо.

 

 7. Не пишете, когато имате съществени проблеми.

 

Ако възникне проблем, по-добре е да говорите персонално – по този начин по-лесно се справяте с сложни въпроси като спестената истина, евентуално изменничество или някакво мъчно решение. Освен това персоналният диалог ви дава опция да наблюдавате някои невербални знаци, които могат да ви кажат доста. Съобщенията няма да решат проблемите ви и даже могат да задълбочат различията и недоразуменията!

 

 8. Уважавайте времето и персоналното пространство на другите хора

 

Няма потребност да бомбардирате индивида насреща с доста известия от ранна заран. И не е нужно да знаете какво закусва или какво желае да облече на работа. Прекаленото любознание е извънредно досадно. Дайте му повече независимост и персонално пространство. Всичко е наред, в случай че не пишете нищо в продължение на няколко часа или даже през целия ден. Всеки има право да си вземе отмора или просто да прекара време самичък.

 

9. Не клюкарствайте за другите

 

Клюките са огромно прелъщение и доста хора са много пристрастени към тях. Най-добре е да не изкушавате ориста и да не пишете неприятни, в случай че не и обидни неща за вашето семейство или другари, защото това може да се ви се отрази отрицателно.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР