Текат клинични проучвания за произвеждане на лекарство срещу . Ако

...
Текат клинични проучвания за произвеждане на лекарство срещу . Ако
Коментари Харесай

Проф. Момеков с прогноза кога да очакваме лекарство срещу коронавируса

Текат клинични изследвания за производство на лекарство против. Ако клиничните изследвания излезнат удобни, евентуално ще имаме резултат в края на 2021 г. 
Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV ръководителят на Българското научно сдружение по фармация, проф. Георги Момеков.
 Пореден спад в броя на новите случаи на COVID-19 у нас, позитивните проби са малко над 4% Пореден спад в броя на новите случаи на COVID-19 у нас, позитивните проби са малко над 4%
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад и като безусловно число, и като %. 241 са новооткритите случаи за...
По думите му търсят се чудодейни свойства в противовирусните средства, само че техния тейминг на приложимост е доста пай - би трябвало да се употребяват незабавно след демонстрация на симптоматиката. Проф. Момеков посочи, че няма информация дали в България се употребяват моноклонални антитела, които блокират spike протеина на ковид.
Имаше доста медикаменти, които бяха изследвани и безредното мятане към тях беше целесъобразно предходната година. При хидроксихлорокина към този момент имаше проблеми във връзка с сигурността - това лекарство не стои на масата доста от дълго време, стана ясно още от думите на проф. Момеков. Той уточни, че при приетия в болница пациент доста постоянно се дават кортикостероиди, като се включват и широкоспектърни антибиотици, а при някои пациенти влиза в приложимост и ремдисивир.
Проф. Момеков означи, че му е мъчно да каже по кое време ще реализираме групов имунитет, защото има хора, които прекарват вируса, само че не влизат в никакъв указател.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР