Тежки въпроси към противниците на софийската детска болница Мама и

...
Тежки въпроси към противниците на софийската детска болница Мама и
Коментари Харесай

Мама и аз с тежки въпроси към противниците на болницата

Тежки въпроси към съперниците на софийската детска болница „ Мама и АЗ ”  зададе Търговска лига към съперниците на клиниката. Въпросите са отправени към Българската педиатрична асоциация, Фондация „ За положителното “, Национална гражданска самодейност „ За същинска детска болница “ и Национална мрежа за децата. А мотивът е проведената от тях конференция през днешния ден. Ето въпросите:


-->
Каква „ почтена конкуренция “, като всички вие, водени само от филистерски ползи да запазите своята естрада и приходи, търсите прекъсването на софийската ‚Мама и Аз‘ до второ пришествие?



А търсите ли също безлимитни и безотчетни дотации в допълнение на открития в страната и добре работещ здравноосигурителен модел, в който цените на педиатричните пътеки се качват и би трябвало да се качват?



Защо частна детска болница в България, лицензирана, контролирана и следена по закона, да не може “да вкара оптимално високи стандарти и досегаемост до опазване на здравето “ и да не може да реализира и поддържа „ високи стандарти “ на качество, откакто 10-те водещи  в света детски лечебни заведения са частни?



Защо изработването и приемането от страната на „ пътна карта за основаването на Национална детска болница “ би трябвало да стартира с блокирането на софийската,Мама и Аз’ и по този начин да се отсрочи изобщо детската болница в София за неопределен срок?



Защо страната не може да извърши своето „ неотменимо обвързване за „ [п]редоставянето на най-високия стандарт на грижа за здравето на всяко дете в България “, като лицензира, контролира и управлява активността на детска частна болница?

Защо упражнявате напън върху държавното управление и Народното събрание за реализиране на частни, групови и персонални ползи, които явно нямат нищо общо с облекчение и възстановяване на положението на детското опазване на здравето?

Всички вие не виждате ли, че планът ‚Мама и Аз‘  дава  „ ясни периоди и отговорности “ за откриването на софийската детска болница за по-малко от 48 месеца, считано от през днешния ден?

Не виждате ли, че посредством частни вложения 160 страни осъществят държавна политика със стратегически цели и за подчинение на Космоса? Защо се преструвате, че не разбирате конституционната равнопоставеност на частната и държавна благосъстоятелност и учредените на тях икономически и публични начинания и за какво държавна политика не може да се осъществя посредством частна капиталова стратегия, когато законът ясно е регламентирал тази опция? 

До по кое време ще се пробвате да говорите от името на „ гражданското общество “  и занимавате всички с вашите тиражирани нелепости, че лекарите са крепостни и никой не може да ги „ дърпа “, да се аргументирате с измислицата за „ народен частен тим “ или кощунственото, че „ децата са благосъстоятелност на страната “ и така нататък до безспир?

Обществото и нацията гледат с отвращение вашата акция против ‚Мама и Аз‘, тъй като „ отлагането и бавенето “ на софийската частна  болница ще е резултат на вашите старания „ или на политическа и професионална невалидност, или на ползи, които нямат нищо общо с децата в България “. Поддържането на парадокса „ [ч]астната болница не трябва да изпреварва основаването на националната при настоящето положение на детското опазване на здравето, неговото финансиране и кадрово застраховане “  води до задълбочаване на рецесията в детското опазване на здравето в София и нови пагубни последствия. Защото сами казвате „ [д]етската смъртност у нас е над два пъти по-голяма от междинната в Европа, а България продължава да е единствената в Европейския съюз, която няма национална детска болница ” и няма огромна детска  болница в столицата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР