Тежката зима и неволите на много общини предизвика остри критики

...
Тежката зима и неволите на много общини предизвика остри критики
Коментари Харесай

Борисов за Денков и Пеевски: Нека оставим тези две момчета да си спорят

Тежката зима и неволите на доста общини провокира остри рецензии от депутати към работата на кабинета. Делян Пеевски ги " опакова " в писмо. Вчера комисията по бюджет и финанси прегледа парите за здраве, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха в гласуването, с което неодобряваха бюджета на първо четене. Аргументите са свързани с това, че не са съгласни публичните поръчки за онколекарствата да минават през Здравната каса.

" Мога да кажа на премиера Денков, че ръководството на София беше такова тези дни, че фактически заплаши здравето и живота на хората. Изпотрошиха се по заледените улици. Рискът за здравето беше там ", сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Няма нищо съдбовно. Ще има бюджет здравната каса. Премиерът да не се напряга, да си прави другата работа, която не прави. Хората бедстват, четири дни без електричество. Ако той не може да се оправи, да отида да му свърша работата. Аз мога да я свърша ", настоя ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Нека оставим тези две момчета да си спорят между тях ", разяснява още Борисов за Денков и Пеевски.

И ГЕРБ, и Движение за права и свободи дадоха обещание, че бюджет за опазването на здравето ще има, само че ще бъдат направени корекции сред първо и второ четене.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР