Украинският генерален щаб съобщи за тежка обстановка в харковското направление.

...
Украинският генерален щаб съобщи за тежка обстановка в харковското направление.
Коментари Харесай

Генщабът на Украйна: В Харковско направление обстановката е тежка

Украинският общоприет щаб заяви за тежка конюнктура в харковското направление. Според украинските военни съветските войски имат тактически триумф в региона на град Волчанск, оповестява съветската секция на Би Би Си.

" В Харковско направление оперативната конюнктура остава комплицирана и се трансформира динамично. [...] Водят се боеве за граничния град Волчанск. Противникът разположи обилни сили за офанзива против града в състав до пет батальона и не регистрира личните си загуби ", се споделя в изказването на Генералния щаб.

Според ведомството съветските войски са изгубили повече от 100 души убити единствено за един ден. Би Би Си не може без значение да ревизира тази информация.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили също заяви, че украинските военни водят отбранителни дейности и употребяват дронове за разузнаване и нанасяне на целеви удари.

" Разполагането на запасите продължава да стабилизира обстановката. При установяване на дилемите пред войските един от главните цели е запазването на живота на нашите бойци ", допълват от Генералния щаб.

Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Припомняме, че Волчанск и всички точки на северния граничен регион на Харковска област са под противников обстрел съвсем непрекъснато.

Главнокомандващият Олександър Сирски също дефинира обстановката в Харковска област като " значително обострена ", само че твърди, че украинските войски знаят проектите на врага и реагират гъвкаво на дейностите му.

" Противникът продължава да навлиза в дълбочина на нашата територия. Нашите бойци отблъснаха 13 противников офанзиви в посока Купянск главната задача е стабилизирането на фронтовата линия ", са думите на ръководителя на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов, представен от УНИАН.

Обстрелът по спокойно население и инфраструктура продължава към този момент трети ден към понеделник, откакто съветската войска откри нов фронт в петък. Непрестанно се усилва броят на масираните артилерийски и въздушни удари, написа news.bg, цитирайки съветската секция Би Би Си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР