Тежка зимна обстановка на Балканите. Румъния В Румъния бяха издадени червени кодове

...
Тежка зимна обстановка на Балканите.
Румъния
В Румъния бяха издадени червени кодове
Коментари Харесай

Тежка ситуация на Балканите след снежните бури, има жертви и ранени

Тежка зимна конюнктура на Балканите.
Румъния
В Румъния бяха издадени червени кодове с предизвестия за утежняване на времето. Всички национални и окръжни пътища в окръзите Констанца, Тулча, Галац и Браила са затворени, а стотици водачи останаха блокирани в снега и потърсиха помощ.

Затворени са и черноморските пристанища. Град Констанца остана без питейна вода поради спад в налягането във всички източници, които доставят града. По-късно беше разгласен червен код и за планинските региони на други шест окръга - Брашов, Вълча, Арджеш, Прахова, Дъмбовица и Сибиу, където скоростта напразно доближава 160 километра в час, заяви новинарският уебсайт Зиаре. Повече от 400 обитаеми места са с спиране в електрозахранването. Министърът на вътрешните работи Каталин Предою насочи апел да се заобикалят пътуванията в идващите две денонощия в засегнатите от неприятното време региони.

 
ТУРЦИЯ
Студеното време, което навлезе от Балканите, обхвана по-голямата част от територията на Турция.

Проливни дъждове заляха десетки селища, бурни ветрове изкорениха дървета и срутиха покриви. Обилен снеговалеж покри зимните курорти Карталкая над Истанбул и Улудаг край Бурса. Температурите в мегаполиса Истанбул паднаха с 8-10 градуса спрямо предходните дни. Метеорологичната работа издаде оранжев код за региона на Анталия. Вследствие на бурята там паднаха доста дървета, на плажа се образуваха великански талази, а някои лодки бяха развалени. Проливните дъждове сковаха и придвижването. Вятърът духаше със междинна скорост от 80 километра в час.

По информация на централната метеорологична работа в 47 окръга на страната е разгласен оранжев код за заплаха от неприятното време, а в 29 окръга - жълт код От Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки оповестиха, че петима души се приютили в един обор, с цел да се предпазят от бурята. Но оборът се срутил и един човек умрял, а останалите ранени били настанени в болница.

В град Синоп една постройка се срутила от проливните превалявания и един човек останал покрит под руините. Четирима бойци били засегнати от рухването на дърво във войнишката казарма в столицата Анкара. Екипи на гражданска отбрана са избавили близо 200 души в 16 окръга на страната. В рамките на едно денонощие са постъпили 1500 сигнала за бедстващи хора и потърпевши обекти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР