Тежка остава ситуацията в Мариупол, а въздушна тревога е прозвучала

...
Тежка остава ситуацията в Мариупол, а въздушна тревога е прозвучала
Коментари Харесай

Ден 24: Въздушна тревога в Киев, Зеленски призова за преговори |

Тежка остава обстановката в Мариупол, а въздушна паника е прозвучала рано сутринта в 24-ия ден от съветската инвазия в Украйна.

Съдържателните договаряния за мир и сигурност в Украйна са единственият късмет за Русия да понижи вредите, породени от нейните неточности, съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

" Ние постоянно сме наблягали на договарянията. Винаги сме предложили разговор и решения за мир - освен през тези 23 дни от началото на войната. И желая в този момент да ме чуят всички, изключително в Москва - време е да се срещаме, да приказваме и да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. Иначе загубите за Русия ще бъдат такива, че няма да ви стигнат и няколко генерации, с цел да се изправите ", сподели още той.

Зеленски уточни и че през вчерашния ден от Мариупол са били изведени общо 9 хиляди души. По думите му за целия интервал на деяние на филантропичните коридори избавените са над 180 хиляди. Остава тежка обстановката в града, откакто сраженията към този момент се водят в самия център.

Стотици хиляди хора са под ударите на рестриктивните мерки на обсадата без ток, отопление и прясна вода.

Продължават напъните на за разкриване на оживели измежду останките на опустошения спектакъл след бомбардировка.

Обстреляна е болница в Тростянец в Сумска област, заяви УНИАН.

В петък комисарят на Върховната рада по правата на индивида Людмила Денисова съобщи, че повече от 1300 души остават под отломките на Драматичния спектакъл в Мариупол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР