Тежка нощ за жителите на градовете Харков и Херсон. Въпреки

...
Тежка нощ за жителите на градовете Харков и Херсон. Въпреки
Коментари Харесай

Без храна и подслон под бомбите: Руската офанзива през очите на обикновените хора


Тежка нощ за жителите на градовете Харков и Херсон. Въпреки въздушните удари, хора описват, че нито има къде да се скрият, нито имат опция да се изтеглят безвредно.

„ Нощта я прекарахме на пода в коридора. В 23:30 започнаха авиоудари. Самолети летяха над нашия блок и хвърляха бомби. Блокът се друсаше “, споделя проф. Михаил Станчев, който е в Харков и със брачната половинка му нямат къде да се скрият от въздушните офанзиви.

Маша Вопилова и околните ѝ, пък, прекараха шеста поредна нощ в подземието на блока си. По думите ѝтам най-малко е топло, до момента в който „ в метрото е ужасно “.

„ В блока има възрастни и неподвижни хора. Не можем да изведем всички, по тази причина просто би трябвало да останем “, споделя Маша.

Тежка е била нощта и в Херсон. Татяна Дерагачева няма къде да се скрие от офанзивите върху окупирания град: „ Имам известия, че в центъра е бил запален висок блок и окупаторите не са пуснали пожарна да го изгаси. Херсонците не могат да стигнат до лечебните заведения. В един от микрорайоните една жена остана у дома бременна, роди в дома си и едвам след раждането съумяха да убедят съветските постове да пуснат майката и детето до болницата”.

Татяна споделя, че към този момент седми ден Херсон не получава даже храна и медикаменти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР