Тежка катастрофа със загинал 22-годишен младеж стана в събота вечерта

...
Тежка катастрофа със загинал 22-годишен младеж стана в събота вечерта
Коментари Харесай

Хората в Батановци настояват за обезопасяване на пътя след зверска катастрофа

Тежка злополука със умрял 22-годишен юноша стана в събота вечерта край Батановци. Според информация от полицията, водачът се е движил с двойно по-голяма скорост от разрешеното и без колан. Колата напряко е прелетяла, а след удара са потрошени още три автомобила на място, като е отсечено и дърво. Има вреди и по къща там.

Местните поданици упорстват за обезопасяване на пътя, защото това не е първият подобен случай.

" Дървото е избавило нашата къща. Ако не беше то, автомобилът щеше да е в нашата къща. Стената ни е напукана от удара. Двата ударени автомобила са наши, а третият е на комшията. Настояваме да се ограничи скоростта на тази права. Защото се кара доста бързо. Сигнализации - пътни маркировки, изкуствени неравности да се слагат. Тук няма знак за ограничаване на скоростта, макар че се влиза в обитаемо място ", показа пред " Нова телевизия " един от локалните поданици.

Кметът Радослав Петров също взе отношение по тематиката. " Първо, изричам своите най-искрени съболезнования към фамилията на починалото дете. Що се отнася до пътни знаци, маркировки и така нататък, това е път, който е основен, благосъстоятелност на АПИ, третокласен път. Само на метри от нас има пешеходна пътека, знак ограничаване 30 и лежащ служител на реда. Едва ли този лежащ служител на реда е щял да предотврати това нещо. Но това, което зависи от мен като кмет, е да пусна още едно писмо. Аз съм писал до АПИ, до КАТ. Ако те преценяват, ще се сложи още един лежащ служител на реда. Друг е въпросът, че тези коли не е трябвало да се паркират тук. Това е тротоар, по който се движат пешеходци, не е паркинг, те са го трансформирали в паркинг. Ще гледаме да обезопасим оптимално придвижването ", изясни Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР