Тежък инцидент на трети завой между Джак Ейткен (Campos) и

...
Тежък инцидент на трети завой между Джак Ейткен (Campos) и
Коментари Харесай

Тежък инцидент прекрати предварително спринта от Ф2 в Сочи

Тежък случай на трети завой сред Джак Ейткен (Campos) и Лука Гиото (Hitech) докара до предварителното преустановяване на спринтовото съревнование от десетия спортен уикенд за сезона във Формула 2 за 2020 година. За благополучие и двамата водачи излязоха невредими от своите коли, които бяха неузнаваеми.

Race will not be restarted
— Formula 2 (@FIA_F2)
Състезанието на пистата „ Сочи “ в Русия бе спряно в седмата обиколка, като крайните резултати бяха основани на резултатите от края на петата, като това донесе първа победа в шампионата на китайския водач Гуна-Ю Джоу (UNI-Virtuosi), до момента в който втори и трети останаха надлежно Никита Мацепин (Hitech) и вчерашният победител Мик Шумахер (Prema). Прекратяването на надпреварата преди изминаването на 75% от плануваните 21 обиколки, докара и до раздаването на единствено половината точки на водачите, приключили на първите осем позиции.

RED FLAG (LAP 7/21)

Both Aitken and Ghiotto walk away from their Turn 3 incident
— Formula 2 (@FIA_F2)
Шумахер направи доста мощно потеглян от своята осма позиция и още на прекъсването за втория завой към този момент бе четвърти, след което победи във превъзходна борба против Ейткен в битката за третото място. В нея двамата изминаха целият трети бранш гума до гума, като това се оказа основно за германеца, който усили своя задатък на върха на класирането при водачите на 22 точки пред Калъм Илот (UNI-Virtuosi)¸ който през днешния ден остана едвам седми след доста сложни първи обиколки. Британецът въпреки всичко се изкачи с едно място, откакто приключилият пети Джехан Дарувала (Carlin) получи петсекундно наказване за не съблюдаване на инструкциите за връщане на пистата след пропускане на втория завой.

TOP TEN

Taken on countback from Lap 5, here's how the top 10 finished
— Formula 2 (@FIA_F2)
До края на сезона във Формула 2 остават единствено два спортни уикенда, като и двата ще се проведат на пистата „ Сахир “ в Бахрейн. Първият от тях, който ще употребява обичайна „ Гран При “ настройка на трасето ще се организира сред 27 и 29 ноември, а вторият, който ще е по „ Периферната “ настройка ще е от 4 до 6 декември.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР