Технологичният гигант Google ще отвори нов облачен хъб в Полша,

...
Технологичният гигант Google ще отвори нов облачен хъб в Полша,
Коментари Харесай

Google ще отвори център за облачни услуги в Полша

Технологичният колос Гугъл ще отвори нов заоблачен хъб в Полша, с помощта на възходящите продажби в цяла Европа. Проектът е част от упоритостите на Гугъл Cloud да разшири инфраструктурата си в целия европейски район.

В изявление за CNBC изпълнителният шеф на Гугъл Cloud Томас Куриан съобщи, че Европа е водеща зона за бизнеса на компанията. "Ние в действителност набъбваме по-бързо във връзка с хората, клиентите и приходите тук, в сравнение с в която и да е друга част на света ", добави Куриан. В момента Гугъл Cloud ръководи 20 облачни района по целия свят, в това число шест в Европа. Компанията разгласи, че новото й местонахождение във Варшава, Полша, ще помогне на клиентите в Централна и Източна Европа да се възползват оптимално от нейните услуги.

Чрез тази технология предприятията и потребителите съхраняват и имат достъп до данни, приложения и програмен продукт през интернет, вместо локално на корав диск или сървър. Миналата седмица изпълнителният шеф на Гугъл Сундар Пичай разгласи, че компанията възнамерява да влага 3.3 милиарда $ за разрастването на своите европейски центрове за данни през идващите две години. Куриан, който пое началник на облачния бизнес на Гугъл предходната година акцентира, че компанията е мощно уверена в своя напредък в цяла Европа. Той уточни като образец голямото потребителско търсене на облачни услуги в браншове като банковото дело, като добави, че централните банки в Европа виждат облачните технологии като стимулиращи бизнеса, а не като източник на риск за него.

"Хората в Европа в действителност стартират да одобряват облачните услуги. В един миг имаше отвращение да одобряват облачните технологии в ежедневната активност. Мисля, че в този момент те правят оценка преимуществата, които облакът може да им даде ", означи Куриан. Двата най-големи снабдители на облачни услуги в света, Amazon и Microsoft, също уголемяват инфраструктурата си в Европа, а китайският софтуерен колос Alibaba неотдавна отвори нови центрове за данни в Съединени американски щати и Германия.

Според скорошни изследвания на IDC, Западна Европа заема една пета от световния пазар на облачни услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР