Технологичният гигант Google е съден от PriceRunner, шведски доставчик за

...
Технологичният гигант Google е съден от PriceRunner, шведски доставчик за
Коментари Харесай

Шведската PriceRunner съди Google за 2,1 милиарда евро



Технологичният колос Гугъл е съден от PriceRunner, шведски снабдител за сравняване на цени, за към 22 милиарда крони (към 2,1 милиарда евро) в Шведския патентен и пазарен съд, съгласно известие за пресата, оповестено от PriceRunner в понеделник сутринта.

" След обширни и задълбочени следствия през днешния ден съдим Гугъл за съвсем 22 милиарда крони “, съобщи Микаел Линдал, основен изпълнителен шеф на PriceRunner.



" Очевидно желаеме отплата за вредите, които Гугъл ни е предизвикал в продължение на доста години, само че също по този начин преглеждаме делото като борба за потребителите, които са претърпели огромни вреди от нарушаванията на конкуренцията от страна на Гугъл през последните 14 години и които не престават да не престават тук и в този момент ", добави той.

Според изказването делото е реалност, откакто Европейската комисия откри, че Гугъл манипулира резултатите от търсенето в интернет търсачката си в своя изгода.

В допълнение, шведската компания съобщи, че защото нарушаването продължава, размерът на вредите ще се усилва всеки ден и е евентуално крайната сума по правосъдното дело ще бъде " доста по-висока ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР