Техническият директор и легенда на Милан Паоло Малдини разкри любопитна

...
Техническият директор и легенда на Милан Паоло Малдини разкри любопитна
Коментари Харесай

Галиани се нахвърлил на провинил се срещу Милан съдия, разкри Малдини

Техническият шеф и легенда на Милан Паоло Малдини разкри любопитна детайлност за великия вицепрезидент на клуба Адриано Галиани, който в този момент е шеф на Монца. След загубата на „ росонерите “ с 1:2 от Специя през предишния сезон Кондора се нахвърлил на основния рефер на мача Марко Сера поради грешката да не даде авантаж, който коства евентуален надвит гол за „ Дявола “. Малдини приказва и по други забавни тематики, свързани с италианския първенец, по време на " Фестивала на спорта ".

За Галиани и Сера

След като Сера анулира гола ни против Специя, той беше пратен да свири мач на Монца в Серия „ Б “. Галиани влезнал в съблекалнята на реферите и му споделил: „ Как смееш? “ Сера му дал отговор: „ Днес нищо не съм направил “, при което Галиани пояснил: „ Как може да отмениш оня гол против Милан?! “ С Галиани сме имали някои различия през годините, само че в този момент взаимоотношенията ни са красиви. Той в никакъв случай няма да не помни какво е направил за Милан и е превъзходен началник.

За Силвио Берлускони

Той неотдавна ми се обади, с цел да ме посъветва за ново попълнение, само че не мога да го разкрия (смее се – б.р.). Той постоянно се обажда и на Стефано Пиоли. Често ни предлага да играем без вратар, само че щом Майк Менян изрита топката на и вкараме, той полудява. Менян, съпоставен с останалите вратари, е специфичен. Неговото умеене да разпределя топката с десния си и левия си крайници е най-хубавото нещо за нашите бранители. Той е съвременен пазач и упорит човек. Той беше отлично попълнение.

За преимуществото на името Малдини в привличането на нови попълнения

Започнах с това преимущество, само че то не беше даденост поради обстоятелството, че бях част от историята на Милан. Предимството е точно това, че съм обвързван с този клуб, който беше популярен и през 50-те, и през 60-те, и в края на 70-те, и с Берлускони. История, която даже няма потребност да бъде представяна, тя приказва сама за себе си. Така че, когато даден футболист получи позвъняване от този клуб, по-лесно му е да повярва на това, което чува. Съответно, то би трябвало да е истина. Така печелиш доверие. 

За прехвърлянията на Раде Крунич и Тео Ернандес

Първото същинско попълнение беше Крунич, с който се бях схванал година по-рано. Това беше първият трансфер, който самичък уредих. Що се отнася до Ернандес, първо разговаряхме с Реал Мадрид. С Тео използвах същите думи, които бих употребявал с мой наследник. С моите играчи малко чувствам, че взаимоотношенията ни са такива като сред татко и синове. Много добре знам компликациите, пред които се изправяш на тази възраст.

За Оливие Жиру

Жиру е първенец, това е. Той е спечелил международно състезание, играе в националния тим и е експерт за образец. Главната характерност на един първенец е това, че той е преклонен и е екипен състезател. Пример, който се появява, когато е нужно. Отначало Жиру беше стеснен от някои травми, само че по-късно се потвърди. Но става въпрос за историята на доста играчи, които знаеха каква опция беше това.

За взаимоотношенията си с Фредерик Масара

Първо се обадих на Звонимир Бобан, който ми е огромен другар и страховит ценител на футбола. След това се нуждаехме и от състезателен шеф. Предвид това получих много позвънявания, от които чух положителни думи за Рики. Не го познавах, само че когато си поговорихме, ние обсъдихме нашето футболно минало. Той е на моята възраст, само че футболният му път и визията му са разнообразни, което е от основно значение. Има огромни знания за футбола и е работохолик. Той споделя моите фундаментални житейски правила и в действителност сме дует. Например, харесах Симон Кяер като състезател, само че не го познавах в елементи. Той обаче е футболист, за който Рики доста настояваше.

За " детонацията " на Пиер Калюлю

В даден миг Кяер и Алесио Романьоли бяха навън, а Фикайо Томори беше претърпял интервенция на менискуса. Трябваше да преминем през 6-7 мача с двама централни бранители – Калюлю и Матео Габия. Стискахме палци, само че те двамата се оказаха основни. Приятното нещо е, че за Скудетото всички изиграха значима роля. Например, Чиприан Татарушану избави дузпа в дербито с Интер, а синът ми Даниел вкара надвит гол против Специя. Целият колектив беше ангжиран, като заслуга имаше и Мистър Пиоли, който беше приказен.

За взаимоотношенията с новия притежател Гери Кардинале

Той е от тези хора, които идват от различен континент и са привикнали да гледат разнообразни спортове. Например, когато отидеш на обяд с бейзболна легенда. Разказах му за моите генезис и живот. Гери е човек, който има сила. Той желае да изслушва и да прави доста. Доста ми хареса.

За привличането на Шарле Де Кетеларе и трансферния пазар

Пазарът е динамичен. Опитахме се да подпишем със Свен Ботман още преди да се насочим към Шарле. Ако бяхме съумели, щяхме да останем без бюджет и да мислим за други играчи на позицията зад нападателя. Между концепциите ни през май и това, което се случи в последна сметка, няма съвсем нищо общо. В момента не трябва да привличаме играчи от приблизително равнище, а такива, които имат доста висока вероятност. 

Шарле е един от тях и е единствено на 21 години. Той сподели значими неща в Шампионската лига. Нужно е време. Знам, че почитателите и вестниците нямат самообладание, само че то е належащо. Давам образец с Мишел Платини, който в първите шест месеца в Ювентус не се справяше добре, само че по-късно завоюва всичко. 21-годишен не е подготвен да поеме толкоз доста отговорности в клуб като Милан. Трябва да има баланс. Знаем какви са методите, посредством които да развием младите играчи. Залагаме на млади футболисти и не всички от тях се оказват печеливши, само че подозренията ни към него са доста малко. 

Дали сме получили огромни предложения през лятото? Да, само че казахме на някои задгранични клубове даже да не си вършат труда да идват. Тео? Сами го казахте. Искаме да задържим най-силните си играчи, макар че към този момент няма непродаваеми футболисти.

За Стефано Пиоли

Познавах го, тъй като преди доста години дружно играхме в младежкия народен тим. Не знаех, че той разполага с този заряд на терена, който е инфектиран. Пиоли излъчва сила, която е невероятна и съумява да съобщи нещо извънредно всеки ден. Той споделя нашите планове и пазарни тактики, а също по този начин не си търси оправдание. Той одобри всички неща, които поискахме от него, тъй като просто е подобен човек. Самият Пиоли се усъвършенства, а същото по този начин ни усъвършенства като тим. Той беше определян за Нормалния, само че в сегашното да бъдеш естествен е нещо ужасно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР