Технически все още може да ни се получи влизането в

...
Технически все още може да ни се получи влизането в
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Русия не иска България извън ЕС, иска ни като слабо и клатещо се звено

" Технически към момента може да ни се получи влизането в еврозоната, само че би трябвало да си вкараме в ред бюджета догодина, с цел да не е явна инфлацията. Има метод това да се направи - в случай че се контролират енергийните помощи за бизнеса. Ще би трябвало да се създадат взаимни отстъпки - да се вкара бюджетният недостиг в рамки ", сподели ръководителят на Българския конгрес на бизнес лидерите Левон Хампарцумян в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че еврозоната има доста прерогативи, а стопански дейните хора ще бъдат преди всичко. Транзакционните разноски са няколко стотин милиона, които ще останат във компаниите. 

" Има нечиста сделка със страховете, тя има два съставния елемент. Едната е чисто политически - да бъдем срещу, а другата има съветско въздействие. Русия не желае България отвън Европейски Съюз, желае ни като едва, клатещо се звено. Еврото е геополитическа котва. Бордът е хубаво нещо, само че при неприятна композиция в Народното събрание, ще гласоподават за излизане от борда ", сподели още Хампарцумян пред пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в еврозоната можехме да влезем още през 2007 година.

" Българските политици по този начин питаха дали ще ни пуснат в еврото, че да им кажат - не. Процесът за влизане в еврото е по-голям от самото влизане в еврото. Искат се промени, правила. Иска се членовете в еврозоната да имат доверие в нас ", уточни гостът.

В Българска народна банка няма единодушие по отношение на еврозоната, сподели финансистът. 

" Стигаме до комплициран въпрос - за хипотези, които са съвършено записани в докторати и се насърчават в университетските среди. Същото е и с имунизациите. Когато помолите неподготвени хора да арбитрират високопрофесионален спорт, става мазало ", даде образец гостът и разяснява минималната работна заплата, като акцентира, че 850 лв. имат една стойност в София и друга в стопански неразвитите елементи на страната. 

" Българската администрация няма инструмента да концентрира увеличение на заплати и помощи на бедните по акуратен метод. Примерно - хора, които се обезпечават на минимална заплата, само че получават в плик още толкоз. Нарастването на минималната заплата би довело до растеж на сивия бранш. Има сегменти, които няма да могат да заплащат тази заплата. Трябва да създадем оптимално доста неща транспарантни и управляеми ", безапелационен е Хампарцумян.

Финансистът разяснява, че единствения мотиватор да има кабинет сега е няколкото милиарда на хоризонта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР