Техни приятели ги подкрепят и ще се присъединяват към тях

...
Техни приятели ги подкрепят и ще се присъединяват към тях
Коментари Харесай

Адреналин в кръвта: Бургазлията Димитър с ново приключение, пое до Монголия на 2 колела

Техни другари ги поддържат и ще се причисляват към тях по пътя. Още през днешния ден с Димитър потегли 63-годишният нотариус от Бургас Сергей Янков
За приключенеца на две гуми Димитър Анастасов, прочут с прякора Питона, няма недостижими места по света. Бургазлията е предан на пристрастеността си към пътешествията с мотор и всяка година си слага нови цели за подчинение. Екзотичните дестинации го притеглят като магнит и по тази причина тази заран, тъкмо в 7 часа той се насочи от Бургас към Монголия.

„ Преди две години се роди концепцията за това пътешестване, само че в този момент назря момента за него. По прелиминарен проект ще продължи един месец, планувана е една промяна на гуми в Новосибирск. Маршрута, по който щe минем е през Румъния, Молдова, Украйна, Русия, езерото Байкал, където има един остров, нещо като съветски Йеросалим и като гръцкия Света гора, на него живеят единствено монаси. Наши другари са дали обещание, че ще създадат опит да ни закарат на него, с цел да разгледаме, въпреки достъпът да е стеснен за туристи. Продължаваме през планините Урал, Алтай и влизаме в Монголия, където ще караме през пустинята Гоби. Голяма част от пътуването ни ще бъде по черни пътища, тъй като в Монголия няма асфалтови “, споделя пред кореспондент на БургасИнфо рокера Димитър, който е член на бургаския мотоклуб „ Морски братя “.

„ Аз потеглям от Бургас, само че към мен ще се причисли моя сътрудник в пътешестията Павлин, с който пътуваме дружно от 2014-та година. Той е от Варна, само че потегля от Берлин, където живее и ще се срещнем в Киев. Заедно сме посетили Норвегия през 2014-та година, през 2015-та бяхме в Азия и обиколихме всички централноазиатски републики, а предходната година дружно бяхме в Мароко. Всъщност това е повече негова, в сравнение с моя фантазия, да посетим Монголия и тъй като три години поред караме по дестинации по мое предпочитание, тази година аз ще го вървя след към дестинация по негово предпочитание “, разкрива Димитър Анастасов.

От пътуването до Монголия той чака нови другари, нови страсти и нови завършения. Споделя, че най-важното за едно такова пътешестване е подготовката на мотора и финансирането. Трудно е, само че с времето се привиква. Планирали са няколко срещи по пътя. Техни другари ще ги чакат в Кишинев, по-късно в Киев, ще посетят и Чернобил (виж ТУК), по-късно в Самара, в Новосибиркс и общо взето на всички места по пътя ги чакат приключенци по душа и мотор. Реално обаче двамата българи не са възнамерявали всички нощувки. „ Когато и където решим стопираме и нощуваме. Може на хотел или на палатка, в хостел или в хижа “, споделят те.

Техни другари ги поддържат и ще се причисляват към тях по пътя. Още през днешния ден с Димитър потегли 63-годишният нотариус от Бургас Сергей Янков. След това от Киев ще имат нова компания. Но всички те ще са с двамата българи единствено за част от маршрута. Цялото наслаждение от едномесечното премеждие от Бургас до Монголия е непокътнато единствено за Димитър Анастасов – Питона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР