Те се оплакаха от натиск от страна на своя ръководител

...
Те се оплакаха от натиск от страна на своя ръководител
Коментари Харесай

Медици от Александровска болница излязоха на протест заради шеф на клиника

Те се оплакаха от напън от страна на своя началник и оповестиха подготвеност да изоставен.

Две от лекарките в Интензивното поделение, подкрепени от свои сътрудници и представители на Национален профсъюз „ Защита “, стачкуваха сутринта пред входа на Александровска болница. Причината е претрупан график и неприятно отношение от началника на Клиниката проф. Атанас Темелков, посочи БНР.

„ Някои сътрудници имат 10 дни подред на работа, имат наряди 12-часови, през което време и през почивката си те са разполагаем “, споделя доктор Гергана Иванова, експерт по анестезиология и интензивно лекуване.

По думите на доктор Иванова, нейни сътрудници са декларирали подготвеност да изоставен.

Освен от графика, доцент Дочка Цонева се оплаква и от персонално отношение:

„ Унижава сътрудниците обществено, показва лъжи за тях пред колектива, това най-често става на утринните рапорти. Аз съм непрестанно главният обект на неговите нападки “.

Красимир Митов от профсъюз „ Защита “ упорства управлението да направи среща с проф. Темелков: „ Този напън, който се оказва непрестанно в един миг да изоставен сами болничното заведение, с цел да освободят място за техни хора, е безусловно неприемлив “.

Александровска болница излезе с писмена позиция, в която се споделя, че спорът сред проф. Темелков и протестиращите лекари, е личностен, някогашен и от време на време се обостря.

Като причина се показват разлики в организацията на работа и йерархията. Самият той е обяснил пред управлението, че това е опит да бъде свален от поста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР