Знаете ли, че в Пловдив има улица, кръстена на един

...
</TD
>Знаете ли, че в Пловдив има улица, кръстена на един
Коментари Харесай

Улица Варна пренася морето в Пловдив

Знаете ли, че в Пловдив има улица, кръстена на един от най-красивите морски градове - Варна. Тя е тиха квартална уличка в регион “Източен ", видя Plovdiv24.bg . Интересното е, че един от живущите там е решил да онагледи името, като е сложил лодка на входната врата на кооперацията си.

По този метод с изключение на поради забавния и автентичен заслон улица “Варна " в Пловдив съумява да ни придвижи част от морето. Оказва се, че в Пловдив има и улица с името на различен морски град - Бургас, тя обаче по никакъв метод не ни придвижва на плажа. Намира се в Хаджи Хасан махала и е дълга единствено няколко метра, пресечка на ул. “Цар Иван Страцимир ", в непосредствена непосредственост до перлата, която скоро ще бъде разкрита - Източната врата на Филипопол.

Интересното обаче е, че и във Варна, и в Бургас също има улица с името на нашия античен град. Улиците и в двата града тя обаче по никакъв метод не кореспондират с културата и образа на Пловдив.  

Любопитното е, че Пловдив има и улици на други български градове -  “Плевен ", “Копривщица ", “Балчик " в “Централен " и “Перущица ", “Силистра " и “София " в “Западен ", несъмнено има и други, в това число и градове на други страни като “Скопие ", “Кукуш " и “Санкт Петербург ", само че към този момент ще спрем до тук.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР