Земеделски производители от Пловдивска област втори ден протестираха срещу държавната

...
</TD
>Земеделски производители от Пловдивска област втори ден протестираха срещу държавната
Коментари Харесай

Фермери протестираха в Пловдив, заканиха се за още

Земеделски производители от Пловдивска област втори ден стачкуваха против държавната политика в бранша. Основните им претенции са за промени в законодателството, заявяване на съответна позиция на България по зелената договорка, погашение на помощи поради войната в Украйна, либерализация на търговията с трети страни, изравняване на дотациите в целия Европейски Съюз, категоризация на фермерския труд, предава Plovdiv24.bg .

Протестът стартира в 10,00 часа при кръговото кръстовище до село Труд. На мястото се събраха над 200 фермери с над 100 трактора. Фермерите направиха опит да блокират и автомагистрала " Тракия ", само че охраняващите служители на реда не разрешиха да се спре придвижването.

Малко след 13,00 ч. колоната навлезе в Пловдив по Карловско шосе, след което мина през кръстовището с бул. " Дунав " и продължи към идващото кръстовище с бул. " България ". Там колоната потегли в противоположна посока към село Труд. Шествието провокира запушване, само че водачите демонстрираха забележителна приемливост и самообладание. 

Земеделските производители са безапелационни, че демонстрациите ще продължат и в идващите дни. Планирали всеки ден да усилват с час времето. Заканват се митингът да продължи до подписването на нов Меморандум с държавното управление, в който да бъдат заложени всички техни претенции.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР