Утре, 28 юни, ще започне петото издание на Дни на

...
</TD
>Утре, 28 юни, ще започне петото издание на Дни на
Коментари Харесай

Започват Дни на Африка в Бургас

Утре, 28 юни, ще стартира петото издание на Дни на Африка в Бургас. Събитието се провежда от Танцова компания " ДЮН “ и Сдружение " Танц БГ “. Гости на фестивала са Яма Ндион, Фату Диало, Амаду Бамба и Садибу Фол от Сенегал. В програмата са включени уъркшопове по африкански танц и джембе, които ще се проведат в Младежки културен център и Експозиционен център " Флора “.

Старт на фестивала ще бъде даден с присъединяване на Яма Ндион и Фату Диало /Танцова компания " Дамбала “/ в концерта на Танцова школа " ДЮН “ на 28 юни от 19.30 часа в НХК.

Събитието ще приключи със спектакъла " Дълбока ария “, в който с изключение на африканските актьори ще се включат и танцьори от компания " ДЮН “, група " Прегърнат облак “, Деян Петров " Dizzy Groves “ и всички участници в уъркшоповете.

Заключителният театър ще бъде показан на 5 юли от 19.30 часа пред Експозиционен център " Флора “. В него ще бъдат вплетени мистични песни от България и Сенегал, както и неповторимото осъществяване на Садибу Фол на екзотичния инструмент Кора, именуван " Сърцето на Африка “.

За присъединяване в уъркшоповете искащите могат да се запишат на: [email protected] или на тел.: 0898 912 545 - Петя Стойкова.

Дни на Африка в Бургас се осъществя от Сдружение " Танц БГ “ с финансовата поддръжка на Министерство на културата и Национален фонд " Култура “.

Програма

ДНИ НА АФРИКА В БУРГАС 2023

28 юни – 5 юли

- ДЖЕМБЕ УЪРКШОП с AHMADOU BAMBA и SADIBOU FALL /Senegal/

1 и 2 юни, 10.0011.00 ч. Младежки културен център – Бургас

3,4 и 5 юни, 18.00 – 19.00 ч., ФЛОРА Бургас

- УЪРКШОП АФРИКАНСКИ ТАНЦ с YAMA NDIONE и FATOU DIALO /Senegal/

1 и 2 юни, 11.0012.00 ч. Младежки културен център – Бургас

3,4 и 5 юни, 19.00 – 20.00 ч., ФЛОРА Бургас

- СПЕКТАКЪЛ “ДЪЛБОКА ПЕСЕН " с присъединяване на африкански и български актьори /Yama Ndione, Fatou Dialo, Ahmadou Bamba, Sadibou Fall /Senegal/, Теодора Станчева, Асен Хайдутов /група “Прегърнат облак " /, Петя Стойкова, Велизар Груев /Танцова компания ДЮН/, Диян Петров Дицата /Dizzy Grooves/ и участниците в танцовите и перкусионни уъркшопове.

5 юни, 19.30 ч.., ФЛОРА Бургас - Участието в уъркшоповете по ПЕРКУСИИ /Джембе/ и АФРИКАНСКИ ТАНЦИ се реализира с авансово записване на: [email protected] или тел.: 0898912545 - Петя Стойкова.

Посещението на уъркшоповете се реализира със възнаграждение на такса за присъединяване – 70 лева за целия интервал на осъществяване /4 занятия и присъединяване в заключителния спектакъл/, или 20 лева за единично посещаване.

За да участвате в ДЖЕМБЕ уъркшопа би трябвало да носите ударен инструмент - тарамбука, джембе. Не е належащо инструментът да е професионален.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР