Цялата техника на кабелния оператор DCC е иззета при претърсването

...
</TD
>Цялата техника на кабелния оператор DCC е иззета при претърсването
Коментари Харесай

Адвокатът на DCC: Обезкостиха цялата фирма

Цялата техника на кабелния оператор DCC е конфискувана при претърсването на офисите на компанията на бул. " Марица " и бул. " Княгиня Мария Луиза ". Това е в нарушаване на правосъдното предписание, защото то касае единствено телевизионната техника, съобщи за Plovdiv24.bg юристът на компанията Атанас Костов.

Юристът е бил в централния офис край река Марица и особено е потърсил  механически грамотно лице, което да уточни кои сървъри излъчват програмата на " Нова броудкастинг груп " ЕООД, по чиято тъжба се извърша акцията по претършуване и изземване. Отговорът бил, че способеното лице сега е в другия офис, на бул. " Княгиня Мария Луиза " и по негово разпореждане е осъществено разкачване наред на всички компютри и сървъри. 

" Пълен парадокс е това, което се случва. Буквално обезкостиха целия офис. Фирмата е оглозгана, няма нищо. Всичко е конфискувано. Не виждам метод да проработи още веднъж " - разказа обстановката Костов. Абонатите на компанията от Пловдив, Асеновград и Варна са без телевизия и интернет.

Собственикът на компанията Иван Гологанов е в офиса и от 10,00 часа сутринта е с белезници, не му ги смъкват даже когато върви до тоалетната. Според юриста, това е незаконно задържане, а, защото няма правосъдно предписание, даже не може да се апелира.

Днешната акция на ГДБОП е като предходната от лятото, по същите обвинявания. Разликата е, че тогава сигналът е от  " Нова броудкастинг груп " и А1, а в този момент единствено от Нова. Досъдебното произвеждане против DCC е от 2020 година и е по обвиняване за разпространение на телевизионни стратегии - непознат обект на авторско или сродно на него право, без нужното по закон единодушие на носителя на съответното право. Два пъти до момента наказателното произвеждане е прекратявано от прокурор, само че в този момент се възобновява още веднъж. 

Иззетата техника при акцията преди няколко месеца не е върната на DCC и компанията е завела дело в Страсбург. Адвокат Костов съобщи, че и в този момент ще се обърне към европейския съд.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР