Студенти по право от Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и членове

...
</TD
>Студенти по право от Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и членове
Коментари Харесай

Студенти гледаха на живо как протичат съдебни заседания

Студенти по право от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и членове на Клуба на юриста " Пловдив “ гледаха онлайн по какъв начин на процедура протичат правосъдни съвещания по наказателни каузи в Пловдивския апелативен съд. Въззивният съд е втора инстанция, пред която се оспорват от страните правосъдни актове на окръжните съдилища в Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Пазарджик и Смолян.

Преди началото на правосъдните съвещания деканът на Юридическия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски “ доцент доктор Даниела Дончева благодари на Апелативния съд за опцията за среща на бъдещи с сегашни адвокати.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив арбитър Магдалина Иванова приветства с " Добре пристигнали “ студентите от Юридическия факултет и изрази приятната си изненада от засиления интерес към работата на съда. " Пред вас ще заседава Първи углавен състав на Апелативния съд по действителни каузи. Пожелавам ви ползотворно, сполучливо и прелестно посещаване и благодаря за самодейността на декана Даниела Дончева “-каза арбитър Иванова.

След края на съвещанието апелативният арбитър Христо Крачолов обясни на студентите хода на делата. Той описа другите браншове на правото – Наказателно право, Търговско право, Гражданско право и Административно право. Бъдещите адвокати научиха тънкости на досъдебната и правосъдната фаза на наказателното произвеждане, по какъв начин се стартира въззивно дело с митинг от прокуратурата или и по тъжби от подсъдимия и частния обвинител, по какъв начин би трябвало да наподобява жалбата или митинга, по какъв начин се приготвя правосъдно съвещание.

Какво работят съдията, прокурора, юриста, правосъдния секретар, правосъдния деловодител и правосъдния пиар. Съдия Христо Крачолов описа и за практиката на Апелативен съд в работата с медиите. Студентите с интерес изгледаха автентичен ефирен репортаж за правосъдно дело и научиха какво изобразява герба на Апелативен съд – Пловдив. Показани им бяха действителни материални доказателства от завършили каузи против иманяри, за разпространяване на опиати, за източване на непознати банкови карти от банкомат, видяха самоделни огнестрелни оръжия, металдетектор и други

Посещението на студентите по право е част от обичайното съдействие на Апелативен съд – Пловдив и Юридическия факултет на ПУ, което стартира през 2014година и продължава до през днешния ден с възстановки на правосъден развой, присъединяване в Деня на отворените порти, съпорт при надпревари, онлайн лекции на настоящи съдии и други начинания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР