Стабилен ръст и устойчивост в броя на нощувките се забелязва

...
</TD
>Стабилен ръст и устойчивост в броя на нощувките се забелязва
Коментари Харесай

Почивка на село: Ръст в наемането на къщи в Пловдивско

Стабилен растеж и резистентност в броя на нощувките се вижда при почивките в селските райони. 

Въпреки упования спад през това лято към селския туризъм ползата още веднъж беше висок и единствено през юли в селските райони са осъществени малко над 1 милион нощувки. Интересът през това лято е към обекти, които разрешават настаняване на повече от едно семейство, като сходни обекти са отчели максимален брой нощувки, сподели пред БНР Борислав Борисов, ръководител на Асоциацията на българските села.

Той уточни, че след завишаването на цените от някои обекти през предходната година, през това лято те са се нормализирали.

В момента цените са се нормализирали и мога да кажа, че в естествените обекти, тези, които се ръководят от фамилии, от дребни бизнесмени, междинната цена се движеше сред 40 и 60 лв. на легло и на процедура не отчетохме спад в заетостта, дори може би ще има към 5% растеж.

Най-голям е бил ползата към наемане на къщи за отмора в Югоизточния регион или селата към Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, на второ място е Югозападния регион – селата към Благоевград и Кюстендил, на последващо Южен и Централен регион – към Пловдив, Велинград и в Родопите.

Най-предпочитаните до момента региони на Велико Търново, Елена и Габрово са останали на четвърто място. През тази година за първи път има растеж на нощувките в Северозападния район – или селата към Враца, Монтана, също и в Ловешкия регион, сподели още Борислав Борисов. Местата за настаняване, които интензивно се употребяват в селския туризъм са малко над 2 хиляди и 500 със 120 хиляди кревати. Развитието на селския туризъм е устойчиво.

Той има и обществен резултат, тъй като обезпечава директно рентабилност в селските региони, сподели още Борислав Борисов.

Тенденцията на интерес се чака да се резервира и в бъдеще към обектите за селски туризъм.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР