Съвместният концерт с Биг бенд Пловдив се проведе в романтичната

...
</TD
>Съвместният концерт с Биг бенд Пловдив се проведе в романтичната
Коментари Харесай

Рекорден брой хора в Пловдив на уникален за България концерт

Съвместният концерт с Биг бенд Пловдив се организира в сантименталната атмосфера на Хълм Бунарджик (Альоша), допълнен с пламъка от 1000 свещи, събра над 2000 фенове на 14-ти юли. Финият джаз и специлно подбраните аранжименти заредиха присъстващите с изключителна страст.

Стремежът на един от най-успешните ни джазмени в чужбина - Боби Вълчев, е сходно събитие да стане обичайно и да се организира на емблематични исторически места в страната.

Символиката, въплътена в концерта, подсилен от " Община Пловдив " и Фондация " Пловдив 2019 ", беше да свърже музиката с екологията на нашите страсти – изчистване и фокусиране на любовта ни и да върнем “пламъка " на романтиката и топлото отношение към най-близките, тези, които постоянно подценяваме в забързаното всекидневие, както и към корените на дома и родината.

В топлата лятна вечер гостите на събитието съумяха да се насладят на трогателен и буен джаз, изразен посредством топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет, допълнен от виртуозите от Биг бенд Пловдив, основан през 2000 година, с началник Николай Гешев, които ще добавят пространството с магията на джаза.

Подобни събития на свещи стават все по-популярни в целия свят, само че до този миг българската аудитория не е имала опция да се наслаждения на такова събитие. Свещите са терапия, която оказва помощ на индивида да излъчва добрина, която от ден на ден липсва в днешния свят. Вибрацията на пламъците отварят прочувствения ни свят. В синхрон със основаните от Боби Вълчев джазови аранжименти, въздействието на тези високи трептения ще бъде още по-силно и ще затвори цикъла на духовното прераждане, духовното възвръщане към положителното и обичта – романтиката.

Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и преподавател. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и извънредно високо отличие – златна виза от държавното управление на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай.

Участва в голям брой събития по целия свят, измежду които такива за Кралските фамилии на ОАЕ, изложения и доста корпоративни, обществени и частни събития, част е от доста международни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire. В последните години стартира поредност с благотворителни коледни концерти, които към този момент имаха две издания и поддържаха благородни дела, свързани с подпомагането на деца.

Тези целенасочени мероприятия са част от проектите му скоро да се завърне с непрекъснати креативен и работни планове в България.

Фотограф фотоси: Чавдар Дафов
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР