Съкращения ли, няма такова нещо! Така комисар Георги Мангараков, директор на

...
</TD
>Съкращения ли, няма такова нещо! Така комисар Георги Мангараков, директор на
Коментари Харесай

Шефът на пожарната в Пловдив: Съкращения ли? Няма такова нещо!

Съкращения ли, няма такова нещо! Така комисар Георги Мангараков, директор на пожарната в Пловдив разяснява пред Plovdiv24.bg  сигнал до медията ни, че тихомълком се правят съкращения при тях. " Такава заповед аз не съм виждал. Няма такава заповед ",  сподели още Мангараков. 

Той бе безапелационен, че няма никакви съкращения нито на пожарникари, нито на инспектори. Но фактически има преназначаване от едно място на друго, съгласно щатовете, които би трябвало да се запълнят.  

" В Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Пловдив преназначаване на служители се прави целогодишно, съгласно с вакантните места. Ние даваме оферти за преназначаване до нашия шеф на ОДМВР. Предложенията идват от самите чиновници и на тях би трябвало да пише наложително склонен. Целта е да се усвоят щатните бройки. Преди два месеца имаме обявен външен конкурс от министър Демерджиев, имаме претенденти, инженерни специалности. Тези, които завоюваха състезанието, са изпратени на обучителен курс във Варна и Монтана ", изясни комисар Мангараков.

По думите му, има и вакантни места, които се пазят за тези офицери, които приключват Факултета по Пожарна сигурност в Академията на Министерство на вътрешните работи, те би трябвало да стартират работа при тях. Има особено отпуснати в допълнение щатове от Главна дирекция. Хората не стигат. Външен конкурс се афишира за инспектори с висше обучение, а не за пожарникари със приблизително обучение. Преназначаване на чиновници със приблизително обучение се прави от шефа на ОДМВР, а с висше  - от министъра на Министерство на вътрешните работи и основния секретар, на който са делегирани такива права от предходната година. 

За всеки преназначен чиновник се следи дали има завършен избран курс и има ли ценз. Ако няма завършен курс за длъжността, за коята кандидатства, първо се праща на курс, приключва го и чак тогава се преназначава, след категорично негово документално заявление и единодушие.

" Имаме и такива, които идват от други градове - Стара Загора, Хасково и от цяла България. Ние сме притегателна сила на чиновници от цяла България. Това се прави целогодишно ", сподели директорът на пловдивската пожарна. 

Комисар Мангараков изясни още, че има и щатове, в които фактически се съвместяват две обособени длъжности, само че това касае дребните районни служби,  където щатовете са лимитирани. Там е допустимо един контрольор по " държавен противопожарен надзор " да работи и като пожарникар, като в Садово, да вземем за пример. Но това не е създавало никакво напрежение измежду персоналния състав до момента, твърди комисар Георги Мангараков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР