С шествие от Съдебната палата беше отбелязана 120-тата годишнина от

...
</TD
>С шествие от Съдебната палата беше отбелязана 120-тата годишнина от
Коментари Харесай

Председателят на НС се включи в шествието по повод 120 години от гибелта на Гоце Делчев в Благоевград

С шествие от Съдебната палата беше маркирана 120-тата годишнина от гибелта на Гоце Делчев, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24bg .

Шествието поведоха чиновници на Регионален исторически музей – Благоевград, облечени в национални носии, носещи в ръцете си портрет на националния ни воин. След тях бяха представители на Регионален клуб " Традиция ", Сдружение " 14-ти пехотен Македонски полк " и Регионален исторически музей – Благоевград, които бяха облечени в четнически униформи, а с национални носии бяха изпълнителите от отбор " Ритмика ".

В шествието се включи и ръководителят на Народното събрание, който на площад " Македония " одобри и почетния часовой. В шествието участваха още кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, народни представители от разнообразни политически партии, културни дейци, общественици и доста жители.

Мерките за сигурност са засилени. Преди началото на събитието чиновници на ОДМВР – Благоевград ревизираха оръжията, носени от четниците, полицейски патрули са ситуирани в региона на площад " Македония “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР