С първа копка на реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе

...
</TD
>С първа копка на реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе
Коментари Харесай

В Пловдив направиха първа копка на дългоочакван ремонт

С първа копка на реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе " на територията на община Пловдив стартира дълго чаканият ремонт на основната пътна артерия. Строителните действия ще се правят от бул. " Дунав " до землищната граница с община Марица. На събитието участваха кметът, кметът на регион " Северен ", заместник-кметът, представителят на компанията реализатор инж. Паун Иванов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Това е най-важният вход на Пловдив. Около 500 000 души на седмица минават отсам. Изключително претрупан вход. Отдавна трябваше да се направи, това е лицето на Пловдив, само че Господ по този начин е промислил - аз да го направя - да го стартира и да го завърша. Така ще дава отговор на един драскач от вестник " Комсомолска искра " - пловдивчани ще получат нов път с велоалея, ще запазим дърветата, ще вдигнем тротоара – тези липички ще ги запазим, да са удовлетворени " зелените ", нов тръбопровод ще има. Ще влизаме по нов съвременен път, каквото се случи на Асеновградско шосе. Фирмата е същата, имам вяра на компанията, всичко ще бъде в период изпълнено и без забележки " - сподели кметът.

Пътят е с дължина 1.4 километра, а широчината на лентите се резервира и остава в същия габарит, сподели инж. Паун Иванов, представител на компанията реализатор " ИСА 2000 ". Ще бъдат сменени всички подземни връзки - слаботокови, силнотокови, ВиК съоръжения, ще има ново улично осветяване, велоалея, тротоари. Предвижда се озеленяване с нови над 400 дървета от разнообразни типове, като единствено чинарите са над 300, както и напоителна система. 

В плана е заложено да се създадат две кръгови кръстовища. Срокът на осъществяване по контракт е 650 дни, към 2 години. " Да се надяваме, че в края на тази година обектът ще бъде приключен, при обезпечен финансов запас ", добави инж. Иванов. 

Парите са обекта са обезпечени от служебното държавно управление, посочи кметът. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 18 милиона лв.. Проектът е до община Марица, оттова нататък те би трябвало да създадат отчуждаване на парцели на тяхна територия до автомагистралата и по-късно ще стартира реализацията на втория стадий.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР