Районният прокурор на Пловдив разпореди проверка по реда на надзора

...
</TD
>Районният прокурор на Пловдив разпореди проверка по реда на надзора
Коментари Харесай

Започват проверки в търговски обекти на територията на Пловдив

Районният прокурор на Пловдив разпореди инспекция по реда на надзора за правда във всички търговски обекти на територията на област Пловдив, в които се продават пневматични оръжия и муниции. Повод за нея са зачестилите случаи с нерегламентираното им потребление от малолетни лица.  

Целта е да откри съблюдават ли се разпореждания на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и Наредбата за изискванията и реда за реализиране на дейностите, свързани с оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и контрола над тях.

Проверката би трябвало да откри продавани ли са пневматични оръжия и муниции за тях на малолетни. Ще се изиска и информация дали лицата, придобили неогнестрелни оръжия (предупредително и сигнално оръжие или пневматично оръжие), са ги заявили по съответния ред пред началника на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местонахождението на обекта за предпазване или по непрекъснатия адрес на физическото лице.

Проверката е предоставена на чиновници от ОД на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е двумесечен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР