Прокуратурата в Пловдив издирва още потърпевши от семейството, което изтегли

...
</TD
>Прокуратурата в Пловдив издирва още потърпевши от семейството, което изтегли
Коментари Харесай

Опарена с кредити от Данчо и Ралица: Викаше ме да пием кафе - тя играеше комар, аз гледах детето

Прокуратурата в Пловдив търси още пострадали от фамилията, което изтегли заеми за 90 хиляди лв. с непознати персонални данни. Измамени има освен в Пловдив, само че и в Стара Загора. Приятели на на младата двойка признаха, че те са се занимавали с хазарт

Хрисиана Христова се оказва с заеми от 10 000 лева на свое име. Тя се е доверила на съученичката си и близка другарка Ралица и й е предоставила персоналните си данни. 

" През май месец тя ме помоли да отида в тях и да попълни моите данни, с цел да може майка й да й изпрати пари, само че да не са на нейна сметка. Аз я питах за какво и тя сподели, че не желала Йордан, мъжа й, да разбере “, описа пред bTV Хрисиана. 

Тя е дала персоналната си карта, само че отхвърли Ралица да я е снимала. " Явно различен път е взела персоналната ми карта и я е снимала “. 

" В един миг някой й споделя, че тя има изтеглен заем, който не е погасяван. Два заема по 5 хиляди лева на нейно име. Единият е изтеглен на 12 май, другия е изтеглен на 16 май “, сподели Росица, майка на Хрисиана. 

" Била съм очевидец на Ралица, когато е играла. Йордан не съм го виждала, само че от нея знам, че той играе непрекъснато на комар. Тя ме вика с концепцията, че ще пием кафе, аз виждам детето, а тя играе на
казино “, описа още Хрисиана.

Тя е ходила до банка, с цел да ревизира дали може да изтегли заем, само че са й отказали, тъй като няма 25 години. Оказва се обаче, че онлайн заем може да бъде изтеглен.

Потърпевши на онлайн измамата с заеми са също Ивета Попова и Венко Чемишанов, които са фамилни другари на причинителите. 

Ивета схванала, като получила писмо, че не заплаща своите отговорности по заема на стойност 18 000 лева Оказва се, че и брачният партньор и има дори три заема - на обща стойност малко на 60 000. 

" С наши фотоси се снабдиха като желаеха да създадат подарък за новата ни къща – подигравка. Трябваше да ни снимат персонално те, а не да изпратим наша фотография “, описа Венко. 

" Близки другари сме, вървим си непрекъснато на посетители. Предполагам, че при едно от визитите са успяли да се доберат до персоналните ни карти и да ги снимат “, сподели Ивета. 

Те също са знаели, че другари им играят комар, само че не са представяли, че е толкоз съществено.

" Всички заеми са изтеглени онлайн. Всички документи и кандидатстване за заемите е ставало по интернет. Няма никакви подписани документи “, сподели Атанас Илиев, представител на региона прокуратура Пловдив. 

Полицията ще проверява по какъв мехазнизъм се основава виртуална персона и какви са гаранциите за сигурност при този вид заеми.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР