През последните 2 години в Бургас се изпълняваха пет проекта

...
</TD
>През последните 2 години в Бургас се изпълняваха пет проекта
Коментари Харесай

Нова улица свързва предприятията в зона Мадика с магистрала Тракия

През последните 2 години в Бургас се изпълняваха пет плана със документи за вложения от клас " А “ по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Два от тях са осъществени в местността " Мадика “, която се развива като една от перспективните бизнес зони в регионалния град. Те са:

* На " Търговска Лига - Глобален аптечен център “ АД – за създаване на многопрофилна болница за интензивно лекуване " Сърце и Мозък ".

* За създаване на дружество за опаковки за хранително-вкусовата индустрия. Инвестицията е на " Сидоренко Фудтех “ ЕООД и " Сидоинвест “ ЕООД.

Освен тях, в зона " Мадика “ развиват активност редица други дребни и междинни предприятия, а ползата към създаване на нови е сериозен. Затова Община Бургас пое ангажимент и целеустремено влага средства и старания в построяването на инфраструктура, която да усъвършенства връзките в региона.

В резултат бе построена нова пътна права, свързваща бул. " Проф. Яким Якимов “ със зона " Мадика “, дълга 400 метра. Вече е подготвена връзката от болница " Сърце и мозък “ до основния републикански път I-6 Бургас - " Ветрен “, дълга 300 метра. Работи се по локала, правещ противоположната връзка – от републикански път I-6 Бургас - " Ветрен “ към зона " Мадика “. Неговото създаване би трябвало да завърши тази година.

" За да обезпечим естествената активност на вложителите, като добър сътрудник ние влагаме общински средства за построяването на модерна довеждаща инфраструктура в " Мадика “. Новите прави дават вероятност за развиване както на съществуващите, по този начин и на бъдещи нови предприятия в зоната, защото по този начин се реализира връзка с автомагистрала " Тракия “! “, сподели кметът.

Друга бизнес зона, която има потребност от нова довеждаща инфраструктура, с цел да проработи на цялостни обороти, е Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас, ситуирана покрай " Меден рудник “.

Очаква се завършването на Северния обход да усъвършенства транспортното обслужване и да притегли нови вложители в още една перспективна бизнес зона на Бургас – тази край по този начин наречения Пети километър.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР