Превръщането на глухата жп линия в район Южен в алтернативно

...
</TD
>Превръщането на глухата жп линия в район Южен в алтернативно
Коментари Харесай

Нов булевард в южната част на Пловдив? Май ще е друг път

Превръщането на глухата жп линия в регион " Южен " в различно трасе за напредване в регион " Южен " e добра опция, само че реализацията е закъсняла. Според някогашния общински консултант Здравко Ангелов желанието е единствено една гола концепция. Ето какво сподели Ангелов, който по специалност е архитект:

" Това, за различно трасе, по глухата ж. п. линия, е забавна концепция, само че единствено концепция! Собствеността върху линията е държавна (на НКЖИ), общинска, а има и частна! Така че, да се реализира сходна концепция, би трябвало да се проведат отчуждителни процедури - дълга и тежка работа, за която трябват и пари! ".

От общината признават, че даже да се пристъпи към реализацията на плана, административната процедура е толкоз продължителна, че може да се проточи във времето до завършването на самия Южен обходен колектор.

Създаването на различно трасе е един от методите за облекчение на трафика, до момента в който се осъществя плана за Южен обходен колектор, поради който поетапно ще се затваря бул. " Александър Стамболийски ". Преди два месеца кметът Здравко Димитров разгласи обществено концепцията за пътна връзка " Коматевско шосе " - " Поручик Въльо Стефов " - " Димитър Талев ". Още тогава е изпратено документално предложение до НКЖИ да дават парцела на общината, само че от държавното сдружение към момента няма отговор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР